2019. április 28., vasárnap

PETŐCZ ANDRÁS Ancika a Fekete Sas Könyvkiadó kiadásában

SI
"Uramisten, mondom magamban, nem lesz erőm szépen beszélni az Ancikáról, mert eszembe jutnak az ő sajátos és furcsa dolgai, és mégis, beszélnem kell róla, mert különben nem marad meg semmi belőle, és belőlünk sem, nem marad meg semmi, és jönnek a mások, az idegenek, akik elfoglalják a helyünket itt, a világban, mi pedig névtelenek maradunk, ezt pedig nem engedhetem meg magunknak, hogy névtelenek maradjunk, mert az Ancika, az anyám olyan valaki volt, aki minden volt, csak névtelen nem, mert ismerte őt mindenki, és a neve mindenki számára ismerősen csengett szerte a faluban."

*

Petőcz András 2006-ban megjelent A születésnap című regényének egy képzeletbeli apa volt a főhőse. A most megjelent Ancika ennek a 2006-os műnek a folytatása azzal a különbséggel, hogy itt egy kitalált anya a főszereplő.


Fekete Sas Könyvkiadó Bt. , Megjelenés: 2018. április 19. 

A Holokauszt Emlékközpont 
tisztelettel meghívja Önt

Petőcz András
Ancika 

című családregényének
bemutatójára.

A kötetet bemutatja a szerző.
Moderál: Hörcher Eszter, a Holokauszt Emlékközpont munkatársa
Időpont: szerda, 2019. április 3. 17:00 óra
Helyszín: Holokauszt Emlékközpont, Budapest, Páva utca 39

Petőcz András dedikál a Nemzetközi Könyvfesztiválon

MEGHÍVÓ DEDIKÁLÁSRA!

Várunk mindenkit sok szeretettel Petőcz András dedikálására a Millenárison megrendezett 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, 2019. 04. 28-án vasárnap 14 órai kezdéssel a G18-es standnál, mely a B épületben a galérián található.

https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/felnottirodalom/regenyek/ancika