2019. április 15., hétfő

Éós - A Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteményének közönségszolgálati programja

SI

Szeretnénk szíves figyelmébe ajánlani a Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteményének megújult múzeumpedagógiai programjait, amelyekre felső tagozatos és középiskolai csoportokat várunk. Az egyes programokról részletes tájékoztató a linkekre kattintva érhető el.

Legújabb foglalkozásunk
iskolai osztályok részére!
Első görög (virtuális) amphorám
Öntsünk tiszta vizet az…. amphorába? Mitől nagy szám egy vörösalakos görög váza? A Hinta-festő és a Napernyő-festő tényleg hintákat és napernyőket festett? Minden vázafestő híres művész volt? Felhúz, esztergál, fülez, talpaz, kiéget – ilyen egyszerűen készülne egy váza? Ha bennetek is felmerültek ezek a kérdések, jó helyen jártok! Egy alkalom elég ahhoz, hogy megtaláljátok a válaszaitokat, és az ókori mesterek nyomában 21. századi virtuális fazekassá váljatok. Készítsétek el velünk 3D-ben az első görög vázátokat! Bővebben>>

További kínálatunk iskolai osztályok részére
A "Klasszikus ókor" kiállításban görög és római témájú foglalkozásokra várjuk az iskolai csoportokat. A kiállítótérben a diákok kiscsoportokban, tablet és kooperatív technikák használatával tanulmányozzák a műtárgyakat, hipotéziseket állítanak fel, érvelnek és vitatkoznak. Az alkotóműhelyben elkészítenek egy olyan alkotást, amelynek mintája egy-egy jellegzetes ókori használati tárgy vagy kézműves technika. A foglalkozások a választott műhelymunkától függően 120 vagy 180 percesek.

Témák:
Ókori görög mindennapi élet
Görög istenek és hősök
Ókori divatkalauz
Mindennapi élet a római császárkorban
Bővebben>>

Amennyiben programajánlatunk elnyerte tetszését, a kiválasztott foglalkozásra a Szépművészeti Múzeum honlapján található Regisztráció kitöltésével tud jelentkezni.
 https://www.szepmuveszeti.hu