2019. március 17., vasárnap

Budapest Art Week 2019 év

SI
Idén 74 helyszínen 95 kiállítás várja, hogy megszemléld és további 102 program gazdagítja ezt a kihagyhatatlan képzőművészeti hetet!
https://www.bpartweek.hu/hu/

Közelítő program

Múzeumpedagógia program középiskolás csoportok részére

A Budapest Art Week a már megszokott és népszerű tárlatvezetések, műterem-látogatások mellett az idén először önálló művészetpedagógiai programot indít középiskolás csoportok számára. A kifejezetten fiatalokat megcélzó BAW „Közelítő program” a kortárs művészettel való élményszerű találkozásra teremt lehetőséget. Fontos számunkra, hogy a fiatalok a múzeumok, intézményi kiállítóterek mellett, a galériák és műtermek világába is betekintést nyerjenek, személyesen is találkozzanak a színtér szereplőivel: a művészekkel, galériásokkal. Hiszünk benne, hogy ezek a közvetlen találkozások nagymértékben szélesíti a fiatalok látókörét és fejlesztik a világra való nyitottságukat. Úgy gondoljuk, hogy a program segít abban, hogy a fiatalok művészetkedvelő és a kortárs művészetet értő felnőttekké váljanak.
Program rövid bemutatásaA programra regisztráló diákcsoportok egy művészetpedagógus által vezetett, több művészeti helyszínt érintő séta keretében betekintést kapnak a múzeumok, galériák és műtermek világába. A túrák állomásait igyekeztünk a lehető legváltozatosabban összeállítani, hogy mind a helyszínek, mind a megismerhető kortárs művészek tekintetében széles spektrumot mutathassunk be. A túrákra nemcsak középiskolai diákcsoportok, hanem rajziskolába, rajzszakkörre, egyetemi előkészítőre, vagy művészeti OKJ-s képzésre járó tanulócsoportok jelentkezését is várjuk.
 
https://www.bpartweek.hu/hu/kozelito-program/
https://www.bpartweek.hu/hu/programok/
https://www.bpartweek.hu/hu/galeria/
https://www.bpartweek.hu/hu/programok/fenykepmas-|-baw-kozelito-program/
https://www.bpartweek.hu/hu/info/