2018. december 6., csütörtök

Nógrádi Gergely: Az emberszerelő, a Jaffa Kiadó új könyve

SI

A szerző 50. jubileumi könyve Az emberszerelő című novelláskötet

Autónkat, ha elromlik, szerelőhöz visszük.
Szerelőt hívunk, ha tévénk vagy mosógépünk nem úgy működik, ahogy kellene.
De ki ,,szereli meg" az embereket, ha ,,elromlanak"?

Nógrádi Gergely mindennapi valóságunk olykor nagyon is ismerős, máskor kevéssé ismert oldalait erős, kíméletlen fényben felvillantó elbeszéléseiben bármi megeshet. Jó és rossz egyaránt. Az emberi lelkekben éppúgy, mint a környező világban. És hogy melyik kerekedik felül, az rajtunk is múlik. Elsősorban rajtunk. Mindig és mindenkinek adatik egy esély - csak fel kell ismerni és meg kell ragadni. Ezt teszik Nógrádi Gergely sokszínű és sokhangú, hol lírain gyöngéd, hol dokumentarista módon szikár, hol drámain feszült, hol humorral átszőtt vagy éppen groteszkbe hajló, de mindig szívszorító ,,embermeséinek" hősei. És a katarzis soha nem marad el.
A Maflicsek titokzatos őrangyala, a sorsgyűjtő mindenkit türelmesen végighallgató beszélgető fiúja, a pótvizsga biológiatanára, a Szép vagy, gyönyörű vagy...a szomszéd kisfiúra vigyázó Terka nénije, a Győzelem, bebörtönzött Misu bácsija vagy a Füge-novellák hűséges kis yorkshire terrierje embereket, ,,elromlott emberi lelkeket szerel", s így egy kicsit boldogabb hely lehet a világ.

Mégis, mire az olvasó az utolsó novella végére ér, alighanem az a meggyőződés alakul ki benne, hogy az író voltaképp önmagára gondolt, amikor címet adott könyvének. Hiszen ezek a történetek a mi lelkünket is megszerelhetik és újraindíthatják.Korábban megjelent művei:
Az aranyember - Klassz! 5. Klasszikusok újramesélve
EGRI CSILLAGOK - Klassz! Klasszikusok újramesélve
Légy jó mindhalálig - Klassz! 4. Klasszikusok újramesélve

Toldi-trilógia - Klassz! 8.  Klasszikusok újramesélve


Zrínyi Miklós Klasszikusok újramesélve
 Nógrádi Gergely, akit 2017-ben Washingtonban A Magyar Kultúra és Művészet
Tiszteletbeli Követe címmel tüntettek ki, sokoldalú alkotó.
Művészeti pályafutását operaénekesként kezdte. Három nemzetközi énekversenyen  is az élen végzett, majd három év alatt tizenöt főszerepet énekelt szerte a világban. Később kántornak tanult – 2015-ben Európa legjobb kántorhangjának választották Angliában-, és eredeti bölcsészdiplomája mellé további két diplomát szerzett. Dolgozott színházak sajtó menedzsereként, napilapok és folyóiratok szerkesztőjeként és főszerkesztőjeként, az egyik legnagyobb vendéglátóipari cég kommunikációs igazgatójaként. Közben rendületlenül írt riport és ismeretterjesztő könyveket, ifjúsági regényeket, életmód és mesekönyveket, tankönyvet, filmet, hangjátékot, musicalt. Vau! című regényét az utóbbi évtized legjobb ötven ifjúsági műve közé választották. Több gyerekkönyve ajánlott és kötelező olvasmány. Újramesélt klasszikusokat felvonultató sorozatába a magyar és a világirodalom remekeit válogatja be. 


forrás: https://lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/nogradi-gergely-az-emberszerelo