2018. december 23., vasárnap

A Magyar Nemzeti Galéria kiállításai, programjai

SI

MEGHIRDETETT TÁRLATVEZETÉSEK

A Magyar Nemzeti Galéria állandó és időszaki kiállításaiban számos előre meghirdetett tárlatvezetést tartunk. Ezek időpontjairól a PROGRAMNAPTÁRBÓL értesülhet.

2018. december 31. 14:00 - 15:00
 

Tárlatvezetés

Hallássérült csoportoknak
Hallássérült látogatóink számára – egy-egy előre meghirdetett alkalommal –önkéntes nyelvtolmács teszi a múzeumlátogatás élményét teljessé.
Előzetes regisztráció szükséges a muzeumpedagogia@mng.hu címen.

Mozgáskorlátozott csoportoknak

Minden állandó és időszaki kiállításon tartunk átfogó vezetéseket, de lehetőség van tematikus tárlatvezetésekre is. Mozgáskorlátozott látogatóink számára a tárlatvezetések nem különböznek a szokásos vezetésektől. A különbség egyedül a kerekes székek térigényéből és a lifthasználat szükségességéből adódik. Ennek megfelelően a csoport maximális létszámát csökkentjük és a tárlatvezetés időtartamát növeljük.

Vak és gyengénlátó csoportoknak

Minden állandó és időszaki kiállításon tartunk átfogó vezetéseket, de lehetőség van tematikus tárlatvezetésekre is. Sok éves tapasztalat bizonyítja, hogy a vakok és a gyengénlátók is szívesen vesznek részt hagyományos tárlatvezetéseken. Ennek az a magyarázata, hogy mindenki szereti az ingergazdag környezetet. A múzeum számos élményt kínál – a műtárgyak látványa csak egy a sok közül. A hangulat, a nagy terek felfedezése, a tárlatvezető személyisége és tudása legalább annyira fontos! A hagyományos vezetéstől csak annyiban térünk el, hogy alkalmazkodunk a vakok és gyengénlátók speciális igényeihez, és a szokásosnál részletesebben és árnyaltabban írjuk le a bemutatott műveket.
Előzetes regisztráció szükséges a muzeumpedagogia@mng.hu címen.

TÁRLATVEZETÉSEK ÓVODAI, ISKOLAI CSOPORTNAK

Amennyiben szeretné óvodai csoportját, vagy iskolai osztályát izgalmas, korosztályra szabott foglalkozásaink egyikére elhozni, válogasson MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSAINK közül!

https://mng.hu/kiallitasok/csak-tiszta-forrasbol/

Csak tiszta forrásból. Hagyomány és absztrakció Korniss Dezső (1908-1984) művészetében

C épület földszint - 2018. december 19. - 2019. április 7.
A Magyar Nemzeti Galéria a magyar művészet meghatározó alakjait feldolgozó sorozatát folytatva 2018-ban a modern magyar művészet egyik legjelentősebb, legmeghatározóbb alakjának, Korniss Dezső festőművésznek a kiállítását rendezi meg. A művész születésének 110. évfordulója alkalmat ad arra, hogy művészetét egy különleges nézőpontból vizsgáljuk meg és mutassuk be.

Válogatás a Szépművészeti Múzeum 1800 utáni Nemzetközi Gyűjteményéből

D épület - 2018. december 7-től

A magyar és nemzetközi gyűjtemény újraegyesítését, valamint a Szépművészeti Múzeum újranyitását követően új helyszínen, a Magyar Nemzeti Galériában láthatók a múzeum 1800 utáni Nemzetközi Gyűjteményének legfontosabb remekművei. A mintegy 80 műtárgya két, egymástól markánsan elkülönülő kronológiai egységben mutatja be a kiállítás.
19. századi művészet folyamatosan megtekinthető 
https://mng.hu/kiallitasok/19-szazadi-muveszet/