2018. november 26., hétfő

Adventi Mesehotel a 100 éves Gellértben

SI
Adventi Mesehotel a 100 éves Gellértben
December 8-án és 9-én ismét kitárja ajtaját az ország legnagyobb gyerekszobája. Az advent alkalmából újra mesehotellé változik az idén 100. születésnapját ünneplő patinás palotaszálló, a Danubius Hotel Gellért, benne megannyi programmal, a “kütyümentes” sárkánykuckótól, a vasútmodell kiállításon át, a Gellért születésnapjára íródott mesejátékig.
Adventi programkavalkáddal vár kicsiket, nagyokat Budapest egyik legszebb szállodaépülete, ahol a két napon át tartó eseménysorozatban mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Lesz például kütyümentes ünnepváró sárkánykuckó a Bubbles Club és a #kikapcs mobil OFF, élmény ON mozgalom ajánlásával, ahol a gyermekek megtudhatják, hogyan csalogathatják elő, és tehetik kézzel foghatóvá a bennük rejlő színes, kreatív világot, s alkothatnak az ünnep jegyében különböző dolgokat. Az Adventi Mesehotelben idén először nyílik meg a LEGO® játszóház, ahol afantáziának csak a képzelet szab határt.
Ismét itt lesz kedvencünk, az Adventi Vasútmodell Kiállítás, hiszen ki ne szeretne képzeletben beszállni egy kis vonatba és végigutazni a majd’ 100 méter hosszú modul terepasztal mesés tájain? A terepasztalokon suhanó vasútmodellek egy egész termet töltenek meg, miközben liliputi tájakon zakatolnak végig.
Az Adventi Mesehotelbe a Mikulás is beköltözik, és a százéves Gellért szálló születésnapjára íródott A Százéves Csodatorta című zenés mesejátékban is feltűnik. A történet szerint a szálloda cukrászatában nagy a sürgés-forgás. A főcukrász – akit Kerekes József, Jászai Mari-díjas színész alakít - és inasai azon tanakodnak, hogy milyen legyen a Gellért Hotel 100. születésnapjára készítendő csodatorta. S hogy milyen lesz, kiderül december 8-án és 9-én az Adventi Mesehotelben, a Gellértben.
Bővebb információ itt: gellertfesztival.com

A Százéves Csodatorta
zenés mesejáték a 40 percben

Lipót, a főcukrász: Kerekes József, Jászai Mari-díjas művész
Zsuzsi, a cukrászlány: Fábián Nikolett
Ibi, a cukrásztanuló: Kozma Karola
Piri, a cukrásztanuló: Drahos Nina
Bendegúz: Kalmár Gery

Mesehotel belépő Vasútmodell Kiállítás, Kütyümentes sárkánykuckó, Téli kreatív világ LEGO® játszóházzal

  • Gyerek: 1.500 Ft (3-14 éves korig)
  • Felnőtt: 1.800 Ft

Mesejáték belépő* – A Százéves Csodatorta

  • Gyerek: 1.000 Ft (3-14 éves korig)
  • Felnőtt: 1.200 Ft
*Kizárólag Mesehotel+Mesejáték kombinált belépővel együtt érvényes!