2018. május 24., csütörtök

Válogatás Csorba Zoltán gyűjteményéből az Artézi Galériában

SI
 
Az Artézi Galéria ezúttal Csorba Zoltán igen gazdag képzőművészeti gyűjteményének egy darabkáját mutat be, például Deim Pál vagy Vojnich Erzsébet munkáiból.

A kiállítás megtekinthető: 2018. június 14.-ig.

http://www.artezi.hu/


Válogatás Csorba Zoltán gyűjteményéből az Artézi Galériában
  Az óbudai Artézi Galériában 2018. május 19. június 14. között látható Csorba Zoltán műgyűjteményeiből válogatott kiállítás. Az ötödik éve sikeresen működő magángaléria első alkalommal vállalkozik arra, hogy egy gyűjtő válogatását tárja a közönség elé. Ennek jelentőségét még inkább növeli, hogy Csorba Zoltán gyűjteményét kortárs alkotók munkáiból válogatta össze. Jelenleg kb. 50 képzőművész mintegy 300 művéből áll az anyag, aminek most csak töredéke kerülhet bemutatásra. Azonban a tulajdonos nemcsak gyűjtő, aki lakásában tárolja a műveket, hanem aktív kiállításszervező is, aki rendszeresen a nyilvánosság előtt is ismertté kívánja tenni az általa kedvelt művészek munkáit.
Közismert, hogy Magyarországon van ugyan hagyománya a műgyűjtésnek, számos arisztokratának, nagypolgárnak, kiemelkedő értelmiséginek lehet hálás az utókor, a múzeumok, azonban a hektikus magyar történelemnek köszönhetően számtalan értékes, pótolhatatlan műgyűjteményeiből pusztult el, pusztítottak el, hordtak szét. Csoda, hogy újra és újra vállalkoznak erre a hálátlan feladatra olyanok, akik a képek iránti szenvedélyükre időt, pénzt, energiát fordítanak.