2018. május 17., csütörtök

Nyári séták Budapesten

SIKora nyári sétáinkkal meglátogatunk izgalmas ipari épületeket, elmélyedünk a magyar történelem kevésbé ismert kémtörténeteiben, bemutatjuk, hogyan éltek az 1900-as évek eleji munkásosztály tagjai az angyalföldi külvárosban, és ellátogatunk az 1910-es évek legpazarabb közintézményébe, a Vas utcai kereskedelmi szakiskola "Tündérpalotájába" is.

Várunk minden kedves érdeklődőt programjainkra!


Május 27-én 10.00 órától több izgalmas ipari épületet is bejárunk. Sétánk során azt kutatjuk, hogyan határozta meg a víz (a Duna) jelenléte a város arculatát. Keresztülhaladunk több régi gyárépületen, bemegyünk egy, az 1930-as években a legmodernebbnek tartott szivattyútelepre, ahonnan a csapadékvizet emelték át a Dunába. A telep irányítási központjában gyönyörűen egészíti ki egygymást az art deco stílusa és az ipari funkció. Sétánk egyik állomása lesz az egykori Fertőtlenítő Intézet, amelyben máig ott vannak az óriási, több mint 100 éves gépek. Ezen kívül számos érdekességet hallhatnak majd, ha velünk tartanak.

Víz és a város c. sétánk JELENTKEZÉSI FELÜLETÉT ITT ÉRIK EL.Május 27-én 14.00 órai kezdettel a 2. világháború időszakába repülünk vissza, és felkeressük azokat a belvárosi épületeket, amelyek titkos üzenetváltások helyszínei voltak. A történelem könyvekből talán kevésbé ismert kémek elevenednek meg majd előttünk, és megkeressük azt az házat is, ahonnan ifj. Horthy Miklóst, a kormányzó fiát elrabolták.

Mimikoko illegális élete c. sétánkra IDE KATTINTVA TUDNAK JELENTKEZNI.


Június 8-án, 16.00 órától az 1910-es évek legkreatívabb építésze, Lajta Béla fő művében barangolunk: a Vas utcában álló kereskedelmi szakiskola tömbjét járjuk be a tornateremtől az igazgatói szobán keresztül a kémiai előadó teremig. Ha kíváncsi a főváros legszebb oktatási intézményére, tartson velünk! 

Lajta világa című sétára ITT TUDNAK JELENTKEZNI.


Június 9-én 10.00 órai kezdettel az angyalföldi külvárosba látogatunk. Megszokhattuk, hogy a városi séták többsége mindig Budapest polgári arcát és elegáns építészetét veszik górcső alá. Mi most azt is megmutatjuk, hogyan zajlott az élet a belvárosi paloták árnyékában a külvárosban. Persze ez a vidék mára nagyvárosias arcot öltött, de sétánk során felkeressük azokat a még álló objektumokat, amelyek az 1910-es évek munkás mindennapjairól mesélnek majd nekünk.

A tettek emberei című vezetésre ITT ADHATJÁK LE JELENTKEZÉSÜKET.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!