2018. április 12., csütörtök

A KULT50 programja a Nemzetközi Könyvfesztiválon

SI

MEGHÍVÓ

TREND ÉS BRAND a kultúrában
A KULT50 programja a Nemzetközi Könyvfesztiválon

#Hernádi. #Nyáry. #Szikszai. #Rónai.# Tavasz. #Fidelio. #KULT50. #Legyünk együtt.
Ezek mind hívószavaink. Szeretettel várjuk a Fidelio – KULT50 beszélgetésére, amely április 20-án délután lesz (17-től 18 óráig) a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében, a Millenárison. Rónai Egon vezeti. Beszélgetőtársai: Hernádi Judit, Molnár Barbara, Nyáry Krisztián, Szikszai Rémusz.


Időpont: 2018. április 20. (péntek) 17 óra

Helyszín: Millenáris park, Kner Imre terem
1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20 – B épület, földszint

A beszélgetést vezeti: Rónai Egon

Beszélgetőtársak: Hernádi Judit színművész, Molnár Barbara, a Fidelio – KULT50 főszerkesztője, Nyáry Krisztián irodalomtörténész, író, Szikszai Rémusz színművész, rendező.


„A Fidelio tavaly óta egy teljesen új, a magyar médiapiacon egyedülálló kiadvánnyal is jelentkezik, amelynek címe: KULT50 – A kultúra ötven arca. A Fidelio szerkesztősége és egy héttagú zsűri – jelölések alapján – konszenzussal kiválasztják azt az ötven személyt, akik szerintük az előző másfél évben jelentőset alkottak. Akikre „itt és most” érdemes figyelni a színház, az irodalom, a zenés színház, a tánc, a klasszikus zene, a képzőművészet, a jazz vagy a folkzene területén.
A KULT50 nem ranglista. Egy olyan kiadvány, amely révén örömmel ismerjük el ötven jelentős hazai alkotó munkásságát, s bemutatjuk őket az olvasóknak. Az idei magazin 2018. június 6-án jelenik meg. Abban mind az ötven alkotóról egy-egyoldalas fényképes portréírást közlünk, és túl ezen igyekszünk interjúk révén is átfogó képet adni a kultúráról, a trendekről és a brandekről. A mostani beszélgetés a Millenárison kicsit felvezeti a készülő kiadványunkat” – Molnár Barbara, a Fidelio és a KULT50 főszerkesztője.

Először 2017-ben készült KULT50 kiadvány.
A Fidelio szerkesztősége mellett a KULT50 végső névsorát összeállító zsűri tagjai: Stuber Andrea, Veiszer Alinda, Winkler Nóra, László Ferenc, Fáy Miklós, Réz András, Zipernovszky Kornél
forrás:
         https://szalon.rozsavolgyi.hu