2018. április 13., péntek

A Budapest Art Week programja 2018. április 17-22. között

SI
A Budapest Art Week egy hat napos képzőművészeti eseménysorozat, melynek keretében 2018. április 17-22. között 72 helyszínen (a város vezető múzeumaiban, galériáiban és egyéb kiállító tereiben) számos kiállítás és hozzá kapcsolódó program (tárlatvezetés, előadás, galériaséta, workshop) látogatható - mindez egy belépővel.
REGISZTRÁLJ TE IS!
Íme az ajánlatunk a hét második felére:
Április 20. péntek
Pénteken is izgalmas programokkal készül a Budapest Art Week. Délelőtt köztéri szoborsétára invitáljuk a látogatókat a Duna két partján, majd az Óbudai Múzeum két tárlatvezetésére a ’Játék a városban’ és ’A fikciótól a valóságig’ kiállításokon. Ezen a napon három galériatúrán is részt vehetünk: ’Csendéletek és tiltott absztraktok’ séta az ötödik kerületben, ’Szobaképek, testképek, énképek’ séta a hetedik kerületben, ill. a Kirándulás a lélek erdejében a budai oldalon. További öt tárlatvezetés várja az érdeklődőket öt különboző izgalmas helyszínen: a Műcsarnokban már a megnyitó előtt bevezetünk a színfalak mögé a Kéz–Mű–Remek. Nemzeti Szalon kiállításon, az Új Budapest Galériában kurátori tárlatvezetésen ismerhetjük meg A kétfejű gyufa című kiállítást, a Magyar Nemzeti Galériában a két világháború közötti magyar képzőművészettel ismerkedhetünk meg a Bábu és Metropolisz című tárlatvezetésen, a Ludwig Múzeumban Türk Péter életműkiállítását mutatja be a kiállítás kurátora, valamint Csillag Péter tárlatvezetésén is részt vehetünk a Molnár C. Pál Műterem-Múzeumban. 

További programok ...
Április 21. szombat
 
Szombaton ismét iránytűt adunk a képzőművészet kedvelőinek kezébe. Számos galériatúra közül válogathatsz: Kirándulás a lélek erdejében, Színek, fények, alakzatok - Az érzékelés túrája, Csendéletek és tiltott absztraktok, Áttetsző valóságok, Vallás, filozófia, fogyasztói társadalom, Szobaképek, testképek, énképek, Gyermeki álmok, feltörekvő generációk, Gyémántok és orosz pompa - séta a Palotanegyed galériáiban, Az irónikus valóság képei és a színek ereje. De nem érdemes kihagyni a vezetett sétát sem a Budapest Art Week saját rendezésű kiállításain, valamint az épülettörténeti sétát a Semmelweis-házban. A Kéktúra nevű tematikus tárlatvezetésen a hazai kékfestéssel és kartonnyomással ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Goldberger Textilipari Gyűjteményben, és Albert Ádám munkásságát is felfedezhetijük a Minden a mienk című kiállításon.  A Petőfi Irodalmi Múzeumban Országh Antal – az elfeledett fotográfus című kiállítását ismerhetjük meg tárlatvezetéssel egybekötve. Két különleges programmal is készül a Budapest Art Week a szombati nap délutánjára: filmvetítésen vehetünk részt a Várkert Bazárban (British Múzeum: Hokuszai - A nagy hullámokon túl), valamint egy Verses-zenés-filmes esten a Ferenczy Múzeumban.

További programok ...
Április 22. vasárnap
A Budapest Art Week záró napján is izgalmasabbnál izgalmasabb programokon tölthetik el a napot a látogatók. A Nyitott Műtermek Délutánja alkalmával lehetőség nyílik arra, hogy bepillantsunk a kulisszák mögé, megtudjuk, hogyan készülnek a legkülönfélébb műtárgyak a tervezéstől a kivitelezésig. Ezen a délutánon összesen hat műtermet/műteremházat járhatunk be: Fürjési Csaba és Bullás József egyéni műtermét, az Eleven Blokk műteremházat, az Esse Bánki/ Fülöp/ Majoros/ Rajcsók kollektív műtermet, az Art Quarter Budapest műteremházat és a LAOS Műteremházat ismerhetjük meg mélyebben. Vasárnap akár Óbudai eltűnt utcáit is felfedezhetjük egy történeti séta keretében, vagy tárlatvezetésen vehetünk részt a Ludwig Múzeum Westkunst-Ostkunst kiállításán és a Várkert Bazár Vásárhelyi művészélet című kiállításán. Az Art Quarter Budapestben további programok is várnak: Szabó Klára Petra mesél a műveiről, ill. Csató József kiállítását a kurátor mutatja be. Aki a vállalkozások világa iránt érdeklődik a Goldberger Textilipari Gyűjtemény által rendezett A Manufakturától a startupig című tárlatvezetésen vehet részt. A Ferenczy Múzeum két tárlatvezetést is kínál a vasárnapi napra: egy záró tárlatvezetést a Csalók is álmodnak című kiállításon, valamint egy zenés tárlatvezetést az Utat nyitni a szabadsághoz kiállításon. Zárás képpen pedig Nemes Anita illusztráción keresztül fedezhetjük fel a Nemzeti Galéria fő műveit, és saját tájképet készíthetünk montázs technikával a Barangoló a Magyar Nemzeti Galériában című workshopon.

További programok ...
 Budapest art week
https://www.bpartweek.hu/hu/programok/