2018. január 23., kedd

A Rózsavölgyi Szalon új bemutatója Szép Ernő: Kérem én még nem játszottam….

SI
A Magyar Kultúra Napja alkalmára: 

A Rózsavölgyi Szalon új bemutatója Szép Ernő: Kérem én még nem játszottam….

Kedves íróm, Szép Ernő művét bemutatták a Rózsavölgyi Szalonban. Nemrégen újraolvastam az Emberszag és Natália című műveit 1945- ből, melynek írásaiból  készült a színdarab. A novellák szereplőit, így Natáliát, a kezdő szinésznőt, az igazgatónét,a teniszrajongót, a ligeti kisasszonyt és még sok más szereplőt Bíró Eszter személyesíti meg, elénk varázsolva Szép Ernő nőalakjait, és azt a korszakot, amiben a műveit írta.
Födö Sándor “Fodo” komponista, zeneszerző szép dalait, zenéjét magávalragadóan, ihletetten, meghatóan adja elő Bíró Eszter. Szájharmonikán és melodeon hangszeren kiséri dalait. Födö Sándor a zongoristát is adja az előadásban.
Szép Ernő a nyugat első nemzedékéhez tartozott.
 Ernőt, a színháztól eltanácsolt drámaírót :Trill Zsolt személyesíti meg. Olyan, mintha naplót írna és mi részesei lehetünk mindennapjainak.
Emlékezetes, színházi élménnyel gazdagabban térhetünk haza, és elővehetjük Szép Ernő műveit, az Emberszag, a Dali dali dal, Natália és más könyveket, amiket érdemes újra felfedezni, elolvasni. Megismerhetjük az emberségbe vetett hitét, derűjét a szomorú tapasztalatai ellenére.
Az előadás ősbemutató, a dalok és a színdarab erre az előadásra készült.
Bemutató: november 7.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kérem, én még nem játszottam

Szép Ernő válogatott szerelmei
ŐSBEMUTATÓ
Hossz: 80 perc egyben

Következő előadások

  • december 13. 19:30
  • január 10. 19:30
  • január 23. 19:30
  • január 26. 19:30  •  
„Barátom, volt ifjúság és volt szerelem. Csak nem vettük észre.”
A második világháború vége felé járunk, Az egykor sikeres, közkedvelt író gyakran betér egy színházba, hogy újabb és újabb előadások ötletével meggyőzze a direktort, adjon neki munkát, és persze: előleget. De azok az idők már elmúltak, amikor az írónak színpadi sikere lehetett. Miután az igazgatói irodából újra elkergetik, az író az üres színpadra menekül, ahol egy korhadt, régi székre ülve elmereng. Gyönyörű képek és történetek jelennek meg a szeme előtt: az igazgató úr fiatal feleségéről; a nem szép, de nem is tehetséges színésznőről; a teniszrajongó férjes asszonyról; a ligeti kisasszonyról és megannyi más elbűvölő nőről. Szép Ernő ragyogó költő és író, a magyar irodalom egyik legcsodálatosabb zsenije. Az ő szerelmes történetein keresztül megismerjük hatalmas szívét és az emberiségbe vetett elképesztő hitét.
„Szép Ernő örökösének az engedélyét a Hofra Kft. közvetítette.”
Seres Tamás, Födő Sándor és a Rózsavölgyi Szalon kooprodukciója az NKA támogatásával
Bemutató: 2017. november 7.
Kérem, én még nem játszottam előadás
http://bit.ly/2hEPc9rRózsavölgyi Szalon előadása
1052 Budapest, Szervita tér 5.