2017. szeptember 7., csütörtök

MÁV Szimfonikus Zenekar - 2017. szeptemberi koncertjei.

SI

2017. szeptember 5-én tartotta a Zenekar évadkezdő sajtótájékoztatóját, amelyen Lendvai György ügyvezető igazgató, valamint Csaba Péter művészeti vezető és vezető karmester ismertette a Zenekart érintő fontosabb híreket, illetve az előttünk álló évad kiemelkedő koncertjeit.

Szeptemberben elindult a 2017/2018-as hangversenyszezon, amely idén is különleges és izgalmas előadásokat kínál.

KONCERTEK

Már szeptember elején volt koncertje a zenekarnak, hiszen idén is megrendezésre került a Nemzetközi Masterclass Budapest Karmesterkurzus Jorma Panula vezetésével. Idén több mint 50 jelentkező közül választotta ki a mester azt a kilenc résztvevőt, akik az egy hetes kurzuson részt vehettek, és a szeptember 2-i zárókoncerten bemutatkoztak a közönség előtt.
 

2017 a 200 éve született Arany János emlékéve, amely keretében szeptember 17-én, vasárnap 19:30-kor a Pesti Vigadó Dísztermében hangversenyt ad a Zenekar a Magyar Művészeti Akadémia szervezésében.

Műsor:
Mihalovich: Toldi szerelme – nyitány
Mihalovich: Toldi szerelme – Piroska imája
Weiner: Szerenád op. 3.
– szünet –
Weiner: Toldi op.43 - 12 zenekari kép Arany eposza nyomán

Közreműködik: Horti Lilla (ének)
Vezényel: Csányi Valéria


A szezon első bérlethangversenyére szeptember 22-én 19:00-kor kerül sor a Zeneakadémia Nagytermében, amely koncert igazi ínyencségeket kínál. Az első részben Hacsaturján művei szólalnak meg, a Spartacus című balettjének méltán híres Adagio című részlete, majd a zeneszerző hegedűversenye, Mihaela Martin előadásában. A koncert második felében Brahms Magyar táncai lesznek hallhatók.

Szeptember 28-án 19:00-kor szintén a Zeneakadémia Nagytermében koncertezik a zenekar. Ezúttal Ingrid Fuzjko Hemming lesz a hangverseny szólistája, aki a komolyzenei szcéna egyik legérdekesebb egyénisége. A hangversenyt Mario Košik a Szlovák Rádió Szimfonikus Zenekarának első karmestere vezeti.

Műsor:
Dvořák:Déli boszorkány, op. 108
Chopin:Asz-dúr etűd, op. 25/1
Chopin:E-dúr etűd, op. 10/3
Chopin:Gesz-dúr etűd, op. 10/5
Chopin:c-moll („Forradalmi”) etűd, op. 10/12
Liszt:6. (a-moll) Paganini-etűd
Liszt:Szerelmi álmok – 3. Oh Lieb, so lang du lieben kannst
Liszt:3. (gisz-moll) Paganini-etűd („La Campanella”)
– szünet –
Dvořák:A vízimanó, op. 107
Liszt:2. (A-dúr) zongoraverseny

CD FELVÉTELEK

Szeptemberben két CD felvételt is készít a zenekar. Ezen a héten Mariusz Smolij vezetésével, valamint Balogh Kálmán cimbalomművész és Fejérvári Zsolt nagybőgőművész közreműködésével Zádor Jenő műveiből készít hangfelvételt a zenekar.
Jövő héten pedig, az „Arany 200”, azaz az Arany János év kapcsán Weiner Leó Toldi című művét rögzítjük Csányi Valéria vezetésével.

KÜLFÖLDI KAPCSOLATOK

A közelmúltban egy új együttműködés jött létre a Dél-koreai vasúttársaság zenekara, a KORAIL Symphony Orchestra és a MÁV Szimfonikus Zenekar között, amely együttműködés keretében egy 10 fős delegáció látogat Szöulba szeptember végén, hogy a koreai zenekarral együtt zenéljenek a szeptember 23-i nagyszabású koncerten. Az ezt megelőző napokban kisebb kamarakoncertekre is sor kerül a Dél-Koreai Köztársaság városaiban (Busan, Daejeon).

BÉRLETVÁLTÁS A ZENEKAR 2017-2018-AS ÉVADJÁRA

Online a zenekar honlapján, vagy személyesen 2017. szeptember 4. és 8. között, mindennap 10-18 óráig a zenekar próbatermében (Bp. VIII., Múzeum u. 11.) tudnak bérletet váltani a MÁV Szimfonikus Zenekar 2017-2018-as évadjára. A zeneakadémiai bérletek online vásárlásánál csak 5 előadás lesz látható a rendszerben, az utolsó, Budapest Kongresszusi Központ-előadás nem. Természetesen a bérlet ára azt is tartalmazza, a kartonon már szerepelni fog a 6. dátum is. A webes vásárláskor kapott visszaigazolásokat az első előadás előtti egy órában cseréljük bérletre a helyszínen.
Kiadott bérlet utólag más helyre nem cserélhető, visszaváltásra nincs mód.

Kedvezmények
Szőke Tibor-mesterbérlet, Erdélyi Miklós-, Lukács Miklós-, Erdélyi Plusz-, Lukács Plusz-, Varga László-bérlet és Zongorabérlet váltásakor vasutas-, nyugdíjas-, mozgássérült- és diákigazolvánnyal rendelkezők kedvez­ményre jogosultak, ha igazolványukat személyesen mutatják be. A kedvezmény nem vonatkozik a Festetics-bérletre, az Unokák és nagyszülők-sorozatra a Kamarabérletre valamint a Zene-Tér-Kép plusz-bérletre. Kedvezményt csak természetes személy vehet igénybe, a kedvezmények nem vonhatók össze. A vásárlás során igénybe nem vett kedvezmények utólag nem érvényesíthetők. Egyesületek, alapítványok, oktatási intézmények számára egyedi csoportos kedvezményeket kínálunk. Online vásárláskor új bérletre kedvezményt nem lehet igénybe venni.

További információ:

E-mail: mavzenekar.hu