2017. február 16., csütörtök

Magyar Nemzeti Galéria programajánlója 2017. február

SI

Programajánló

KÖNYVBEMUTATÓ

2017. február 21., kedd, 17 óra
A világból a fényeket - 
Ország Lili levelezése A kötetet bemutatja Kovács Péter művészettörténész és Németh Gábor író. A levelekből felolvas Jordán Adél színművész. A bemutatón közreműködik Fekete László, a Dohány utcai zsinagóga főkántora.
A könyv a helyszínen kedvezményes áron megvásárolható.
Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria B épület, előadóterem
A rendezvény ingyenes


Tárlatvezetés

Tárlatvezetés az Ország Lili kiállításban
Február 18., szombat, 16.00
Február 23., csütörtök, 16.00
A tárlatvezetésen a kiállításra váltott belépőjeggyel lehet részt venni. Maximális létszám 25 fő.Regisztráció a vezetés előtt érkezési sorrendben személyesen, 15.00-től az Információs pultnál.
További időpontok: március 2. (cs) | március 11. (szo) | március 16. (cs)

ELŐADÁS

ORSZÁG LILI ÉS A SZÜRREALIZMUS - RÉNYI ANDRÁS ELŐADÁSA
Február 26., vasárnap, 16.00
Az előadás arra tesz kísérletet, hogy Ország Lili korai "orthodox szürrealizmusát" részben a klasszikus francia szürrealizmus, részben a későbbi érett Ország Lili-piktúra összefüggésében tegye mérlegre. Az előadó néhány munka "szoros olvasásával" igyekszik közelebb kerülni a festő "észjárásához", aki néhány év kísérletezgetés után nem véletlenül hagy fel ezzel a hagyománnyal. 
Helyszín: B épület, előadóterem | Belépőjegy: 750 Ft (Baráti Kör-tagoknak: 500 Ft) Jegyek korlátozott számban kaphatók a jegypénztárakban, illetve a jegymester.hu oldalon.

BARÁTI KÖR

A GÖMÖRI RÉGIÓ KÖZÉPKORI TEMPLOMAIÖtnapos felvidéki kirándulás | 2017. május 24-28. (5 nap/4 éj)A Felvidék gömöri régióját ismerjük meg egy különleges tematikus utazás keretében dr. Jékely Zsombor művészettörténész társaságában. A kirándulás során bepillanthatunk a középkori Magyar Királyság kiemelkedően gazdag, de kevéssé ismert területének művészetébe, felfedezhetünk ritkán látogatható, frissen felújított templomokat, megismerhetjük a gazdag, leginkább falképekből és oltárokból álló műállományt, illetve barlangokat és várakat járunk be.  Bázisunk a térség legkellemesebb városa, Rozsnyó lesz, ahonnan a helyszíneket csillagtúraszerűen közelítjük meg.
Jelentkezzen még februárban! További információ a baratikor@szepmuveszeti.hu címen.​

Téli vásár a Múzeum Shopban

2016 nagy kiállításait megidéző termékeink és külföldi kiadványaink FEBRUÁR 28-ig még kedvezményes áron vásárolhatók meg a Magyar Nemzeti Galéria boltjában és webshopunkban.
Az akciós időszakban 6000 Ft feletti online vásárlás esetén a belföldi házhozszállítás ingyenes.
http://shop.szepmuveszeti.hu/


Elkészült a Múzeum Shop első tematikus kollekciója, együttműködésben NEMES ANITA tervezőgrafikussal és illusztrátorral, akit legtöbben a FESS BUDAPEST! színezőkönyvből ismerhetnek.
Anita a tipográfia mellett tette le voksát még pályája elején, de idővel visszatért a rajzoláshoz és a betűk mellé felsorakoztak sajátos grafikái is. A budapesti dizájnerboltok körében ismert munkái többnyire Budapestről és Bécsről szólnak. Képei barangolások a városban, tisztelgések az épületek változatossága előtt, ugyanakkor életképek is, különböző hangulatokkal.
mng.hu