2016. március 18., péntek

A Liszt Ferenc Kamarazenekar hírlevele, 2016. március

SI


Fogadja szeretettel hírlevelünket 2016 márciusi koncertjeinkről!

HÍREK, FELHÍVÁSOK
 Az előadásra minden jegy elkelt!
 Nem kisebb fuvolaművésszel, mint Emmanuel Pahud-vel lépünk fel a zeneakadémiai sorozatunk következő koncertjén. Pahud fuvolaművész napjaink zenei életének egyik legizgalmasabb képviselője. A genfi születésű, svájci-francia zenész hat éves korában kezdte zenei tanulmányait. 1990-ben Premier Prix minősítéssel végzett a párizsi konzervatóriumban (Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris), majd Aurèle Nicolet tanítványa lett. 22 évesen csatlakozott a Berlini Filharmonikusokhoz Claudio Abbado vezetése alatt, melynek szólamvezetőként azóta is tagja. Ezenkívül gazdag kamarazenészi és szólómunka színesíti nemzetközi karrierjét.

További információ: www.lfkz.hu
 Nagy örömünkre sok-sok gyerekkel és szüleikkel találkoztunk a február 13-i sorozatnyitó koncertünkön az Óbudai Társaskörben. Következő alkalommal Aranyfürt és a három cselló c. művet járjuk körül - írta: a világhírű csellóművész Steven Isserlis, zenéjét szerezte: Anne Dudley - illetve Debussy csodálatos Clair de lune (Holdfény) c. darabját is előadja Simon Izabella zongoraművész.

Jegyvásárlás: www.jegy.hu oldalánBELFÖLD
 

 Március 22-én ezúttal Rácz Ödön nagybőgőművésszel lépünk föl a kamarazenekarok számára ideális akusztikájú BMC nagytermében.  2015/16 évadbeli sorozatunk negyedik koncertjét adjuk ezen a helyszínen Debussy, Bottesini és Dag Wirén darabjait előadva. Rácz Ödönnel, a Bécsi Filharmonikusok szóló nagybőgősével a Deutsche Grammophon-nál felvett közös lemezünk egy opuszát is bemutatjuk, s a koncertet követően dedikálni is fogjuk a 2016 januárjában megjelent albumot.
   Rácz Ödön szólistaként olyan neves együttesekkel lépett fel, mint a Müncheni Kamarazenekar, a Bajor Rádió Zenekara, a Bergeni Filharmonikusok, valamint olyan karmesterek keze alatt játszott, mint Zubin Mehta, Riccardo Mutti vagy Daniel Barenboim.

Vásárolja meg jegyét itt: www.jegy.hu vagy az ismert jegyirodákban!Üdvözlettel:

a Liszt Ferenc Kamarazenekar