2015. november 18., szerda

Hogyan vezessünk tárlatot?

SI

Lássuk csak! 

Hogyan vezessünk tárlatot?

Ez a hiánypótló ismeretterjesztő kiadvány több feladatot lát el egyszerre: egyrészt a Szépművészeti Múzeum képeiből nyújt ízelítőt, másrészt összefoglalja a legfontosabb művészettörténeti stílusokat és fogalmakat, harmadrészt pedig betekintést enged a tárlatvezetések módszertanába. A közérthető és olvasmányos kézikönyvet két múzeumpedagógus és egy muzeológus írta, akik a saját szemükön keresztül láttatják a művészetet. A kézzelfogható ismereteknek és tanácsoknak köszönhetően a Lássuk csak! látni tanít.
A szerzők úgy gondolják, hogy nemcsak az európai kulturális örökség közkincs, hanem az a tudás is, amely lehetővé teszi a műalkotások megértését és befogadását. A könyvben szereplő műveket ezért egy-egy közérdeklődésre számot tartó téma köré rendezték. A különböző megközelítési szempontok többek között a gyűjtemény történetét, a művészeti stílusokat, a műfajokat, a színeket és a szépséget is érintik..
A könyv angolul is megjelent Let Me see címmel a Szépművészeti Múzeum kiadásában.

Let Me See: A Guide on Guided Tours (Paperback) Edina Deme, Anna Zsofia  

http://moly.hu/konyvek/deme-edina-kovacs-anna-zsofia-tettamanti-zsofia-lassuk-csak

https://www.bookdepository.com/Let-Me-See-Edina-Deme/9786155304453

Let me see. A Guide on Guided Tours

A book on the highlights of the Museum of Fine Arts Budapest or, from another angle, a handbook on guided tours. Written by two museum educators and one assistant curator, it is for everyone who is interested in art or education. Let Me See will let you see.

It will guide you through the history of our European cultural heritage in a simplified way, while successfully embracing complexities. The selected artworks are organized into thematic groups. Among the topics covered are the history of the collection, art periods and styles, as well as genres and colours, and many more.