2015. november 27., péntek

BUDAPEST BÁR KLEZMER KONCERT FEKETE LÁSZLÓ FŐKÁNTOR FELLÉPTÉVEL

SI
Budapest Bár | Klezmer koncert
MOM Kulturális Központ - Színházterem.
Budapest - 2015. December 07. Hétfő, 19:00
19:00 - 20:30 SZÍNHÁZTEREM Koncert


A Budapest Bár zenekar vendégei: Palya Bea, Mező Misi és Fekete László, a Dohány utcai Zsinagóga főkántora
Palya Bea először lép fel ezen a különleges koncerten a Budapest Bárral! Régi barátság fűzi Beához a Budapest Bár tagjait és Mező Misit is – nagy boldogság, hogy együtt muzsikálhat a zenekar a csodálatos énekesnővel ebben a különleges műsorban.
A Budapest Bár klezmer kalandja 2014. májusában a győri Öt Templom Fesztiválon kezdődött és folytatódott a 2014-es Zsidó Nyári Fesztiválon.  A sikeren és a nagyszerű zenei kalandon felbuzdulva elhatározta a zenekar, hogy megörökíti ezt a műsort egy albumon. 2015. májusában jelent meg a Budapest Bár klezmer albuma, amelyen a Budapest Bár zenekar mellett Bangó Margit, Mező Misi és Fekete László, a Dohány utcai Zsinagóga főkántora is szerepel.
A zenekarvezető Farkas Róbert számára nem volt újdonság a műfaj, hiszen régebben rendszeresen vendégszerepelt a Pannónia Klezmer Band-ben. A program érdekessége, hogy a hallgatók felfedezhetik – a zsidó zene lüktetése, zeneisége és lelkülete egyáltalán nem áll távol egy cigányzenekartól. Nagy élvezettel készültek a muzsikusok erre az estre, hiszen nagyszerűek, és a közönség számára is élvezhetőek a dallamok. A műsorba több ismert klezmer és más zsidó dalt válogattak, de a kották és felvételek között keresgélve felfedeztek újabb nagyszerű dallamokat is.
Az Öt Templom Fesztivál szervezői (Borsa Kata és Pál Kálmán) a következőket írták a produkcióról:
“Olyan varázslat, mint ami a Budapest Bár nálunk debütáló klezmer műsora alatt életre szóló élménnyel töltötte fel a szíveket, csak nagyon kivételes alkalmakkor lehetséges. Kell hozzá öt fantasztikus tehetségű, szorgalmú és tudású zenész, akik saját kezük alá szelídítették a klezmer rakoncátlan dallamait, és virtuóz játékukkal örömteli táncra hívták a lelkeket azon a májusi estén. Kivételes és felejthetetlen élmény volt.”
Az esten fellépnek a Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert – hegedű, brácsa, Farkas Mihály – cimbalom, Farkas Richárd – nagybőgő, Ökrös Károly – harmonika, Kisvári Ferenc – dob, ütőhangszerek. Vendég: Farkas István – brácsa.
Ének: Palya Bea, Mező Misi és Fekete László, a Dohány utcai Zsinagóga főkántora

JEGYINFO

Jegyek kaphatók a mom.jegy.hu oldalon, az Interticket hálózatában, valamint a MOMkult jegypénztárában. Jegyár | 4900 Ft, 3900 Ft, 2900 Ft

http://momkult.hu/esemeny/budapest-bar-klezmer-koncert/