2015. július 23., csütörtök

A Petőfi Irodalmi Múzeum kiállításai 2015 nyarán

SI

Fedezze fel a Károlyi-palotát!

A Belváros gyöngyszeme, a Károlyi-palota és története

  Július 15. és augusztus 31. között idén is megnyitja kapuit a Petőfi Irodalmi Múzeumnak otthont adó Károlyi-palota. Látogatóink a múzeum nyitva tartási idejében megtekinthetik a palotasor díszes termeit és könyvtárát.  »


2015. április - 2015. szeptember

„A mester én vagyok”

Füst Milán és felesége, Helfer Erzsébet műgyűjteménye

A kiállítás az egykor Füst Milán lakásában található páratlan képző- és iparművészeti gyűjtemény legszebb darabjait mutatja be. A tárlat megtekinthető: 2015. április 17-től
A festők között – többen közülük barátai voltak – olyan mesterek munkái szerepelnek, mint Berény Róbert, Gulácsy Lajos, Tihanyi Lajos, Bernáth Aurél, Mednyánszky László, Kmetty János, Nagy Balogh János. Reményeink szerint a közel száz műtárgy, amely magyar mesterek munkáin kívül XVI-XVIII. századi egyetemes festészeti és grafikai anyagot, illetve XVII-XVIII. századi bútorokat is felvonultat, ízelítőt adhat arról az inspiráló és artisztikus környezetről, amelyben az író utolsó évtizedeiben élt, s amely formálta alkotó munkáját is.
A kiállítás a műgyűjtemény jelenlegi tulajdonosa, a Füst Milán Fordító Alapítvány együttműködésével jött létre.


Kiállítások

  Sváby Lajos: Arcképek - Önarcképek c. kiállítása
Megtekinthető: 2015. június 10-től október 20-ig
A kiállításon a 80 esztendős Kossuth-díjas festő önarcképeiből, íróportréiból és barátairól készített arcképeiből mutatunk be reprezentatív válogatást. A tárlat 1960 és 2015 között készült műveket mutat be, közöttük önarcképeket és olyan jelentős írók portréit, mint Jékely Zoltán, Örkény István, Ottlik Géza és Petri György.  »
Cím: H-1053 Budapest Károlyi u. 16.  
Nyitva tartás :
keddtől vasárnapig: 10-18 óráig, hétfő szünnap
http://www.pim.hu