2015. február 21., szombat

Asztali beszélgetések... - Závada Pál és Kertész Botond disputája

SI

Petőfi Irodalmi Múzeum /Budapest, V. Károlyi u. 16/ + élő internetes közvetítés

2015. február 26. (csütörtök) 18:00

Az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány a Petőfi Irodalmi Múzeummal együttműködve szeretettel várja az érdeklődőket következő disputájára :

Disputapartnerek:

Závada Pál - író

 és

Kertész Botond - egyháztörténész

Moderátor: Galambos Ádám - evangélikus teológus

Téma: 

Természetes fény

 
A belépőjeggyel aznap megtekinthető a PIM „a törés a szavakban van” –  Holokauszt emlékezet és irodalom című kiállítása, amelyben a program előtt 17 órától Török Dalma kurátor tart tárlatvezetést.

Závada Pál: Természetes Fény

A Természetes fény döntően a második világháborúban, meg előtte és utána játszódik. A szereplők javarészt Békés megyeiek, nők és férfiak, magyar magyarok, magyar szlovákok és magyar zsidók - ettől is függően veti őket a történet az öldöklés, a kényszermunka, a fogság vagy az áttelepülés közép- és kelet-európai helyszíneire. Eközben szeretnek és csalódnak, áldozattá vagy tettessé is válnak, elbeszélnek vagy fényképeznek, és vannak, akik nem térnek vissza többé. Eltelt hét évtized, az okokat és a miérteket elfelejtettük: könnyű szívvel nézegettünk retusált képeket. Ezekről a képekről mesél Závada Pál regénye, miközben máig bevilágít bennünket az iszonyúan szenvtelen természetes fény.
 
A rendezvényre a belépő:
Felnőtt 600 Ft; diák, nyugdíjas: 300 Ft
A belépővel a Petőfi Irodalmi Múzeumot támogatja.
A beszélgetés élőben, a pim.hu oldalon is követhető!​
--
***
Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány