2015. január 12., hétfő

Programok a rövidesen bezáró Szépművészeti Múzeumban

SI
2015. január 15. - február 15.
Január 15. csütörtök, 18.00 – 22.00Múzeum+ HódítókA Szépművészetiben rendezett utolsó Múzeum+ estén körbeutazzuk a világot tengeren és szárazföldön, a gyarmatosítók útját követve. A vezető Jókuti András Világevő és Kiss Zoltán barista. Gyarmati teák, különleges kávék, afro-latin muzsika, egzotikus csokoládé és bor várja a tárlatvezetéseken megfáradtakat.


Élő MúzeumCafé 62.
2015. január 15., csütörtök, 19:
30 óra
Szépművészeti Múzeum
A párizsi Bakony meghódítói
Az év első Élő MúzeumCaféjában a lap szerkesztőbizottsági tagja, Rockenbauer Zoltán nemrég megjelent Apacs művészet – Adyzmus a festészetben és a kubista Bartók (1900–1919) című könyvéről, az abban tárgyalt korról, művészekről és a hozzájuk kapcsolódó érdekességekről faggatjuk vendégeinket.
A beszélgetés résztvevői:
Rockenbauer Zoltán, a kötete szerzője és
Lévai Balázs újságíró-szerkesztő.
A beszélgetést Martos Gábor, a MúzeumCafé főszerkesztője vezeti.
Az Élő MúzeumCafé a Szépművészeti Múzeum szokásos csütörtöki múzeum+ rendezvényének része, így arra belépőjegyet kell váltani, amellyel a 22:00 óráig zajló egyéb programok is látogathatók.
A beszélgetést szokás szerint rögzítjük, és az a későbbiekben az interneten megtekinthető lesz a www.muzeumcafe.hu weboldalon.Január 17. szombat, 16.00 – 17.00Színezz zenét Rembrandttal!
Hagyományos családi napunkon a Mezítlábas Zenészek interaktív játéka szórakoztatja majd a gyerekeket és szüleiket - vetített képekkel és hangokkal.
A program ingyenes, előzetes jelentkezés nem szükséges.Január 18. vasárnap, 16.00 – 17.00             
Színt vallani: Rembrandttól Gauguinig. A szín szerepe a festészetben
Lajta Gábor festőművész tárlatvezetése az Állandó gyűjteményben
A program aznapi múzeumi belépőjeggyel látogatható. A tárlatvezetéseken 35 fő vehet részt, részvétel érkezési sorrendben. (Előzetes regisztrációra nincs lehetőség.)


Január 24. szombat, 16.00 – 17.00
Az absztrakt Rembrandt. A kortárs gyűjtemény Rembrandt tükrében Lajta Gábor festőművész tárlatvezetése Állandó gyűjteményben
A program aznapi múzeumi belépőjeggyel látogatható. A tárlatvezetéseken 35 fő vehet részt, részvétel érkezési sorrendben. (Előzetes regisztrációra nincs lehetőség.)

Január 31. szombat, 14.00 – 18.00
Megelevenedő korszakok - interaktív nyomozós játék
A program során a látogatóknak a műalkotások segítségével kell egy rejtély nyomára bukkanniuk. Találkozhatnak különböző korszakok jellegzetes alakjaival, akik az életükről, az időszakról, és nem utolsósorban a műtárgyakról is mesélnek.
A programok aznapi múzeumi belépőjeggyel látogathatók.

Február 14. szombat,19.00 – 02.00
Éjszaka a Múzeumban -
Varázslatos jelmezbál Valentin-nap estéjén, ahol együtt búcsúzhatunk el Rembrandttól és múzeumtól.
Jegyek január közepétől vásárolhatók, korlátozott létszámban.

Február 15. vasárnap, 10.00 – 22.00Szépművészeti FINISSZÁZSEgész napos workshoppal, akusztikus koncertekkel, Rembrandt-operával és kortárs táncelőadással várja egész nap a Szépművészeti megújulása előtti utolsó látogatóit.
A programok aznapi múzeumi belépőjeggyel látogathatók.

 

Tematikus tanfolyamok felnőttek részére

A résztvevők először a kiállításon ismerkednek az egyes tanfolyamok anyagát képező tárgycsoporttal, majd gyakorlati munka következik a műhelyben.
Tanfolyamok:
  • Formák és arányok az antik művészetben I. - a portré alakulása. Időpont: 2015. január 24. szombat, 10:30-17:30 (ebédszünettel).
    Jelentkezési határidő: január 19.
  • Formák és arányok az antik művészetben II. - a portré mint domborzat. Időpont: 2015. február 7. szombat, 10:30–17:30 (ebédszünettel).
    Jelentkezési határidő: január 30.
Részvételi díj: tanfolyamonként 4.500 ft.
Legfeljebb 12 főt tudunk fogadni. 5 fő alatt a foglalkozások nem indulnak.

A jelentkezéshez ld. a Hasznos tudnivalók rovatot kerameikos-tanfolyam' - jelentkezési lap
www.szepmuveszeti.hu