2015. január 15., csütörtök

A Liszt Ferenc Kamarazenekar hírlevele, 2015. január

SI

Február 11-én folytatódik zeneakadémiai sorozat
     Különleges muzsikusegyéniség a koncert szólistája, a méltán világhírű, és már a magyar közönség előtt sem ismeretlen Ning Feng. A kínai hegedűművész a repertoár klasszikus alkotásai helyett a kevésbé játszottakat részesíti előnyben; eddig két szólólemezt rögzített egy jó nevű kiadónál, az egyiken Bartók Szólószonátáját játssza, egy másikon pedig Kodály Duójában működik közre. Szereti tehát a kihívásokat, ezúttal is Mendelssohn szinte ismeretlen „másik” hegedűversenyét szólaltatja meg Camille Saint-Saens: Bevezetés és rondó capriccioso c. darabjának vonószenekari átirata mellett.


 
   2015 tavaszán új sorozat indításába fogtak a Budapest Music Centerben. A három koncerten fellép Wolf Kati és Harcsa Veronika énekesnők, Ittzés Gergely (fuvola), Varga Gábor (klarinét), Balog József (zongora), Dienes Gábor (oboa) hangszeres szólisták. A zenekar az esteken olyan kamarazenekari darabokat mutat be, melyek ritkán hangzanak el Budapesten – pl. George Antheil: Szerenád vonószenekarra, Peter Warlock: Capriol Suite vagy Nino Rota Concerto per archi c. műve.
2015. február 20. 19.30: Ittzés Gergely - fuvola
2015. április    2. 19.30: Harcsa Veronika - ének,
                                        Varga Gábor - klarinét
2015. május   22. 19.30: Wolf Péter szerzői estje:
                                        Dienes Gábor - oboa,
                                        Wolf Kati - ének,
                                        Balog József - zongora
 

   2015. február 7-én a zenekar is fellép a Budapesti Fesztiválzenekar által szervezett Stravinsky-maratonon a Művészetek Palotájában két különleges darabbal, a Concerto in D és az Apollon Musagete c. művekkel.
2015. február 7. 13.30, MÜPA, Fesztiválszínház
Igor Sztravinszkij: Concerto in D
Igor Sztravinszkij: Appolon Musagete

www.lfkz.hu