2014. november 26., szerda

Vatikáni Múzeum 3D film az Uránia moziban

SI
December 18-án egy igazán különleges filmalkotás kerül bemutatásra Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban és számos további helyszínen országszerte: a Vatikáni Múzeum 3D című exkluzív dokumentumfilm.

Nagyszerű film, egy rendkívül izgalmas utazás, hogy felfedezzük az elmúlt 500 évben összegyűjtött legkiválóbb műalkotásokat. Az világon először készítettek ultra HD 4K/3D kamerákkal felvételeket a Vatikáni Múzeumban és a Sixtus-kápolnában, hogy megmutassák a hit inspirálta remekműveket.

A film eddig sosem látott minőségben mutatja be a világ művészettörténetének felbecsülhetetlen darabjait. Ennek a nagyszabású produkciónak a forgatása négy hónapot vett igénybe, felhasználva a legújabb generációs technológiát, hasznosítva a síkból való kitörésre kifejlesztett, rendkívüli térábrázolási technikákat, amit a több mint 40 freskónál és festménynél alkalmaztak. Ez térrekonstrukció kitágítja a látószöget, hogy a néző szó szerint elmélyülhessen a művekben. Egy 40 szakértőből álló olasz produkciós csapat nem kevesebb mint 3 000 km-t térképezett fel a folyosókkal és termekkel teli csodálatos környezetben, hogy megragadják a világ egyik leglátogatottabb múzeumának pompáját.                                                                                                             

"A Vatikáni Múzeumok 3D" meghitt, ugyanakkor nagyvonalú megközelítéssel élteti tovább az olyan rendkívüli művek szépségét, mint az Athéni iskola Raffaellótól vagy Michelangelo freskói, melyek a Sixtus-kápolnát díszítik beleértve az Ádám teremtését és a fenséges Utolsó ítéletet , valamint további műveket Raffaellótól, Leonardo da Vincitől, Giottótól, Caravaggiótól és 1920. századi művészektől, köztük Van Goghtól, Chagalltól, Dale-től és Fontanától. Ezek a művek az állomásai annak az egyedülálló utazásnak, amelyen a Vatikáni Múzeum igazgatója, Antonio Paolucci professzor kalauzolja végig a nézőket.


Ez az exkluzív dokumentumfilm a művészetet úgy mutatja be, mint egy magasztos eszközt, köteléket a művész és a hit között.
Chagall, Salvador Dalí és Raffaello zseniális műveinek egy része ide került vagy egyenesen itt és ide készült beleértve néhányat a legerőteljesebb műalkotások közül, amelyeket ember valaha létrehozott.

  A Vatikáni Múzeum titka az, hogy kényelmes ütemben kell keresztül menni rajta. A látogató használhat ugyan útikönyveket, de a legfontosabb, hogy hagyja magát elragadni, bárhova vezetik a léptei... és akkor az a benyomása lesz, hogy valami igazán csodálatos dolog részévé válik. A történelem és az emberiség sorsának részévé... erről szól a Vatikáni Múzeum.

A „VATIKÁN MÚZEUM 3D”-BEN MEGJELENŐ MŰALKOTÁSOK
A filmben újfajta térábrázolási kameratechnikát alkalmaztak minden műalkotás bemutatásánál, mélységet adva nekik, aminek segítségével a nézők jobban elmélyülhetnek, gyönyörködhetnek bennük.
MICHELANGELO MŰVEI

SIXTUS-KÁPOLNA

RAFFAELLO MŰVEI
 A négy szoba, amelyeket ma Raffaello termekként ismerjük, a Pápai palota emeleti lakosztályainak részét képezte, a freskókat Raffaello és segédei készítették 1508 és 1524 között. 

LEONARDO DA VINCI MŰVEI
 Leonardo páratlanul sokoldalú ember volt a művészetek és a tudományok terén. A formát és a teret úgy ábrázolta, annyi érzelmet fejezett ki rajtuk keresztül, ahogy addig még soha senki. Giotto munkái inspirálták. 

MÁS MŰVÉSZEK ALKOTÁSAI
Laokoón-csoport: Ageszander, Athenodorosz és Polüdorosz szobrászok munkája, az i.e. 1. századra tehető, és a Vatikáni Múzeum Clementinus Pius Múzeum részében tartják. A bonyolult szoborcsoport az Aeneis híres jelenetét mutatja be, amikor a trójai Laokoónra és fiaira tengeri kígyók támadnak. E munka láttán Michelangelo végre megértette, mi a küldetése szobrászként: hogy felszabadítsa a márványba zárt életet.

Belvedere torzó: az ünnepelt márványtorzó, mely jól ismert volt Rómában a 15. század elején, az athéni szobrász, Apollóniusz munkája. Egyike a művészek által mind a mai napig leginkább csodált antik szobroknak.

A kétfogatú kocsi terme: ez a terem a nevét az ott található kétlovas márvány szekérről kapta. A szekértest egy 1. századi római töredékből származik, míg a lovak 1788-ból.


Magyarországi forgalmazó:  a Pannónia Szórakoztató Kft.
Az első és máig egyetlen magyar cég, mely alternatív tartalmak, vetíthető színpadi produkciók forgalmazásával foglalkozik Magyarországon, valamint további 15 közép-európai országban.