2014. október 10., péntek

Zéró Gravitáció: A repülő cirkusz

SI

2014. október 11. - december 31., Fővárosi Nagycirkusz

A cirkuszművészet bámulatos vonzerejének titka, hogy az artista művészek produkciói a csodák illúzióit keltik. A Fővárosi Nagycirkusz Zéró Gravitáció című műsora a cirkuszvilág kiválóságainak fellépésével nemcsak azt mutatja be Önöknek, hogy néha még a gravitáció törvényei is legyőzhetőek, hanem azt is, hogy a korszerű cirkusz továbbra is a leglátványosabb, legszórakoztatóbb műfaj! A műsor középpontjában az emberi tudás és teljesítmény lenyűgöző ereje, szépsége áll, bizonyítva régi cirkuszi igazságot: a cirkuszban minden lehetséges.

A modern cirkuszi produkciókat felsorakoztató műsorban láthatnak kimagasló akrobatikus tudású marokkói talajakrobatákat, virtuóz, egykerekű biciklis kínai zsonglőrlányokat, kanadai gumiasztal akrobatákat. Megcsodálhatják a német Lisa Rinne szólószámát, mely a lengőtrapéz és az akrobatikus kötéllétra egyedülálló kombinációja, a Baross Imre Artistaképző iskola fiatal tehetségeit fantasztikus levegőszámaikban, valamint Andrea Prince rendkívül látványos lézershowját. Nem utolsó sorban egy igazán vidám, mozgalmas kutyarevü és a gyerekek arcára mindig mosolyt csaló bohóc továbbá teszi teljessé, az egész család számára kitűnő szórakoztatást kínáló porgrammá a Zéró Gravitáció műsorát!
A Zéró Gravitáció – repülő cirkusz című műsor október 11-től december 31-ig látható a Fővárosi Nagycirkuszban.
A Magyar Cirkusz és Varieté (MACIVA) a Zéró gravitáció című műsorunk időszaka alatt is folytatja a cirkuszi műfaj népszerűsítő programját, a Cirkuszmissziót. Ennek keretében az elkövetkező hónapokban több eseményt is szervez.

Városligeti cirkuszparádé

Október 11-én 10 órakor, a Fővárosi Nagycirkusz elől indul az immár hagyományosnak mondható, korábbi években hatalmas közönségsikerrel megrendezett Cirkuszparádé.
A színes, látványos parádén felvonulnak kosztümös artisták, lovas huszárok, mazsorett lányok, brazil szamba táncosok, gólyalábasok, valamint a Zéró Gravitáció című műsorunk teljes társulata. A pompás menet egészen a Hősök teréig vonul, majd visszatér a cirkusz elé, ahol a felállított színpadon igazi kedvcsináló cirkuszi programmal, táncosokkal, a Baross Imre Artistaképző növendékeinek produkcióival és bmx bemutatóval várunk mindenkit.
Az ide parádé a korábbiaknál több fellépővel és különlegesen látványos produkciókkal nyújt felejthetetlen élményt minden cirkuszbarátnak.
Randevú a Cirkuszban – cirkuszvarieté a Fővárosi Nagycirkuszban!

Novemberben minden szombaton 19.00 órakor Randevú a Cirkuszban címmel a Zéró Gravitáció cirkuszcsillagai mellett igazi revü és varieté számokat csodálhat a Fővárosi Nagycirkusz közönsége. Sztárvendégként lép fel Peller Károly, az Operettszínház művésze, Varga Viktor énekes és fellép a Fővárosi Nagycirkusz revü tánckara is!


Advent a Cirkuszban - jótékonysági előadások

A MACIVA nemzeti cirkuszvállalatként jótékonysági gyakorlatot is folytat és kiemelt feladataként kezeli társadalmi missziós programját. A karácsonyi időszakban a Fővárosi Nagycirkusz előadásain – magyar történelmi egyházakkal és karitatív civil szervezetekkel együttműködve – rendszeresen lát vendégül nehéz sorsú, illetve fogyatékkal élő gyermekeket. A MACIVA célja ezzel, hogy minden magyar gyermeknek megadja a cirkusz csodálatos élményét. Az akciókban évente több ezer magyar gyermek vesz részt és részesül életre szóló cirkuszélményekben. A missziós program keretében 2014 novemberében három jótékonysági előadást szervez a Fővárosi Nagycirkusz mintegy több ezer, Magyarország hátrányos helyzetű régióiból érkező, nehéz sorsú gyermeknek.


Tisztelet a régi magyar cirkuszcsillagoknak! – közös jótékonysági előadás az Artistaművészek Szakszervezetével

A MACIVA támogatásával a Fővárosi Nagycirkusz október 29-én 10 órakor jótékonysági előadást tart az egykori magyar artisták megsegítésére. Az előadás teljes bevétele a szakszervezet idős artistákat segítő szociális programjára kerül felhasználásra.


Megújult a Hungária Művésztelep

Folytatódik a Közép-Európai regionális artistaképző központtá fejlődő MACIVA Művésztelep rekonstrukciója. A 2013-ban felépült Hungária Cirkuszcsarnok, mely a régió legkorszerűbb cirkuszi gyakorló bázisa és artistaképző létesítménye. Idén ősszel pedig a második ütemben a MACIVA saját beruházásában megújult a Művésztelep beléptető-rendszere, biztonsági rendszere és homlokzata is.

Budapest, 2014. október 8.
MACIVA Nonprofit Kft.