2014. szeptember 1., hétfő

Szabadság OperaGála a dalszínház épülete előtt, ingyenes előadás

SI

Évadnyitó 2014. szeptember 6 szombaton 20 órakor a Szabadság OperaGálával A dalszínház épülete előtt kialakított nézőtéren közel ezerháromszázan tekinthetik meg az estet, amelynek közreműködői között négy világsztár is színpadra lép: Anja Kampe, Piotr Beczała és Ferruccio Furlanetto, valamint kiváló hazai énekesnőnk, Rost Andrea is. A négy sztár mellett számos európai ország fiatal énekese és dirigense is színpadra lép.

Műsoron a szabadság áriái és az operairodalom híres együttesei. Részletek hallhatók Beethoven, Csajkovszkij, Erkel, Kodály, Lehár, Verdi és Wagner műveiből.

A szabadtéri eseményre a belépés ingyenes.

Évadnyitány – 2014. szeptember 13. 15 órától (Szfinx Terasz, Andrássy út, Operaház)

A 2013-ban indult hagyomány szerint az évad első premierjét az Andrássy úton kivetítőn is követhetik az érdeklődők. Mascagni: Parasztbecsület és Leoncavallo: Bajazzók c. egyfelvonásosát Georges Delnon, a hamburgi Állami Operaház jövendő intendánsa állítja színpadra. Az Operaház előtt lezárt Andrássy útra visszaköltözik az operaélet: művészeink az opera és balett legfontosabb alakjainak jelmezeiben térnek vissza a falak közé a szezonkezdetre. Kísérő eseményként az Operaház előtti Szfinx-teraszon 15 órától A csengő és A telefon c. egyfelvonásos operák, valamint balett bemutató és filmvetítés várja az érdeklődőket.

http://opera.hu/