2014. szeptember 2., kedd

Önkéntes tárlatvezetői program a Szépművészeti Múzeumban 2014. évben

SI

Önkéntes tárlatvezetői program - Docent Programme

Egyéni látogatók számára a Szépművészeti Múzeum önkéntes tárlatvezetői ingyenes vezetéseket tartanak a Régi Képtár állandó gyűjteményeiben.  Ezekre a tárlatvezetésekre csoportok jelentkezését nem tudjuk elfogadni. A magyar és angol nyelvű tárlatvezetések ingyenesek, de a kiállításokat belépőjeggyel lehet látogatni.

A programváltozás jogát fenntartjuk!


Az önkéntes tárlatvezetők olyan kultúrmisszionáriusok, akiket a fogadó intézmény képez ki a saját irányadó értékeinek megfelelően. Minden leendő önkéntesnek, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e művészettörténeti diplomával vagy sem, el kell végeznie egy intenzív szakmai tanfolyamot, amely azt a célt hivatott elérni, hogy elmélyítse a résztvevő művészeti ismereteit, fejlessze interpretációs és kommunikációs készségét.
A Szépművészeti Múzeum önkéntes tárlatvezető képzése angol nyelvű. A leendő tárlat-vezetőknek folyékonyan és  érthetően kell beszélniük angolul, de az előadásokat azok is látogathatják, akik csak fel szeretnék frissíteni nyelvtudásukat.
A 2014-es őszi szemeszterben többféle kurzust indítunk: egy kommunikációs szemináriumot és két előadássorozatot. A kommunikációs szeminárium a tárlatvezetés gyakorlati ismereteire koncentrál, a leendő önkéntesek kommunikációs és előadói képességeit fejleszti. Ezeken az órákon csak a teljes képzésre jelentkezők vehetnek részt. A My Favourite Artworks in the Museum of Fine Arts A Subjective Journey into the Art of Art című művészettörténeti előadássorozat keretében a Szépművészeti Múzeum tudományos dolgozói és múzeumpedagógusai a számukra legkedvesebb művészeti alkotásokról fognak részletesen beszélni. A Bible Illuminates Art Hidden Treasures című előadássorozat előadója minden alkalommal más és más szempontot figyelembe véve mutatja be a Szentírás szövegei és az ábrázolt képi világ közötti gazdag szimbolikus összefüggésrendszert.
Az előadásokra mindenkit szeretettel várunk, fizetés alkalmanként is lehetséges. A teljes képzés ára 50.000 Ft, amely tartalmazza az előadások árát és az angol nyelvű tananyagot is.
Minden program angol nyelvű!
Ha felkeltette az érdeklődését a program, vagy szeretne többet megtudni az előadásokról, látogasson el az angol nyelvű honlapunkra: Docent Programme »
www.szepmuveszeti.hu 

AUTUMN 2014
OPEN HOUSE – Tuesday 30 September 2014, 11.00 – 13.00 Join us for a docent-led tour in the permanent collection, then enjoy refreshments while we introduce you to this unique programme. Meet some of the docents and find out what special benefits they enjoy. No entry ticket is required to attend the Open House. Meet in the lobby from 10.45 a.m.
Click here for more details»