2014. szeptember 2., kedd

A Rózsavölgyi Szalon évadnyitó programjai

SI

Augusztus 27-én, nagy érdeklődés mellett tartotta meg évadnyitó sajtótájékoztatóját a Rózsavölgyi Szalon. Az eseményen beszámoltak az előző évad eredményeiről és ismertettük a következő évad programját. A jelenlévő írók, rendezők beszéltek az elképzeléseikről, színészek pedig részleteket adtak elő a tervezett darabokból.
Jelen volt például idei első premierünk, a Mellettem elférsz szerzője, Grecsó Krisztián is, aki arról mesélt, hogyan lesz egy ilyen sokszereplős műből kamaraszínpadon játszható darab, de ellátogatott a szalonba Für Anikó is, aki Balikó Tamással közösen olvasott fel Bernard Slade Válás Kaliforniában című színművéből egy részletet, amelynek premierjét december 17-én fogják tartani.

Molnár Piroska és Sipos Vera februárra tervezett bemutatókból, a Réthly Attila rendezésében készülő Romance.com-ból adott rövid, de annál bájosabb ízelítőt.

Szakonyi Károly az eredetileg rádiójátéknak készült Örvény című darabjáról mesélt, amelyet Sződy Szilárd rendezésében láthat a közönség 2015 márciusától, majd Tóth Ildikó és Domokos László mutatott be egy részletet a rendező, Zakariás Zalán segítségével az Isten háta mögött című színműből.

A 2014/15-ös évad utolsó bemutatójáról, a Vladimir Nabokov világhírű regényéből, Csobot Adél és László Zsolt főszereplésével készülő Lolitáról a rendező, Bagó Bertalan és a dramaturg, Selmeczi Bea tájékoztatta a megjelent újságírókat.

A Szalonban jegyeiket megválthatják egyebek mellett az Előttem az élet című előadásunkra, amelyben az arab kisfiú, Momo szerepét alakító Margitai Ági mellett Csomós Marit, Lukács Sándort és Rajhona Ádámot láthatják.

Színházak éjszakája 20142014 Szeptember 20-án immár harmadik alkalommal rendezik meg a Színházak Éjszakája programsorozatot Budapesten. Az egynapos színházi ünnephez idén még több színház csatlakozik. Az esemény hivatalos honlapja IDE kattintva érhető el.


17.00-17.50
EGY ÍRÓ, EGY SZÍNÉSZNŐ – I.
Nádasdy Ádám – Bánfalvi Eszter
Nádasdy Ádám és Spiró György a kortárs hazai irodalom emblematikus alakjai, a Rózsavölgyi Szalon meghatározó arcai. Velük beszélget Spilák Klára, műveikből Bánfalvi Eszter és Danis Lídia előadásában hallhatunk részleteket.
18.00-18.40
DR. FREUD RENDEL
Szabad, terápiás beszélgetés Jordán Tamással. Heverjenek le Dr. Freud képzeletbeli kanapéjára, és mondják el, mi nyomja a szívüket!
18.40-19.00
Mit ér a művészeti menedzser, ha nő?
Zimányi Zsófiával, a Rózsavölgyi Szalon művészeti vezetőjével beszélget Jordán Tamás.
19.00- 20.20
SZÍNHÁZI BARÁTNŐK - Csomós Mari, Margitai Ági, Molnár Piroska, Pogány Judit
Mit csinál négy barátnő, ha leül egy asztal mellé? Csacsognak, sztoriznak, nevetnek. És mit csinál négy színész barátnő? Ugyanezt, csak talán kicsit több szó esik a színházról. És ha közöttük terem Jordán Tamás?
20.30-21.20
EGY ÍRÓ, EGY SZÍNÉSZNŐ – II.
Spiró György – Danis Lídia
21.30-22.50
GYILKOSSÁG A SZALONBAN
Interaktív játék Őze Áron vezetésével.
23.00 MELLETTEM TE IS ELFÉRSZ
Beszélgetés Grecsó Krisztiánnal a 2012-ben Aegon Művészeti Díjjal jutalmazott könyvéről és arról, hogy miként válik egy családregény színdarabbá.