2014. május 1., csütörtök

Újra vár a Judafest Kölyöknap

SI
Legyél te is törzsfőnök!

12 törzs, 12 állomás, játékos vetélkedő, koncertek, bemutatók, sok-sok program és finomság várja az egész családot. Hallgass Rutkai Bori-dalokat, játssz velünk és „Legyél te is törzsfőnök"! Építs hatalmas tornyot a Júda törzzsel, kelj át a tengeren Zebulonékkal, vagy pakold fel Iszaszhar szamarát, ugrálj a várban, készíts bábot és találj célba a labdákkal.

Ötödik alkalommal rendezzük meg a Judafest Kölyöknapot, ezúttal  május 11-én, vasárnap délelőtt 9 óra 30 perctől délután 17 óráig várják új helyszínen, a Marczibányi tér 16. szám alatti sportcentrumban a játékos kedvű családokat.
Kalandra invitálunk, a „Legyél te is Törzsfőnök!" játék során Ruben, Simon, Lévi, Juda, Zebulon, Jiszakhár, Dán, Gád, Asér, Naftali, József, Benjámin törzs jele alatt 12 izgalmas állomás várja az ifjú kalandorokat, ahol családi csapatok teljesíthetik a különböző képességeket igénylő kihívásokat, miközben sok mindent megtudhatunk az ősi 12 zsidó törzsről és a zsidó kultúra színes világából.
A Judafest Kölyöknapon 10 órától a Rutkai Bori Banda koncertje szórakoztatja a gyerekeket. A rendezvény ideje alatt a kalandjátékok mellett a legfiatalabb korosztály is kipróbálhatja az akadálypályát, az ugrálóvárat, az arcfestést, valamint kézműves programokon is részt vehetnek. A szülőket hangulatos chill-out zone várja, miközben – szemmel tartják remekül szórakozó csemetéiket – olvashatnak, beszélgethetnek vagy egyszerűen csak élvezhetik a tavaszi napsütést és a jó levegőt.
A Kölyöknappal párhuzamosan idén először Maccabi Sportnap is zajlik majd a helyszínen.
Az állomások működtetése több szervezet összefogásából, önkéntesek munkája révén valósul meg, a helyszínen a Bálint Ház, a Hasomer, a Hanoar és a Gólem Színház önkéntesei dolgoznak majd.
Új helyszín: II. kerületi, Marczibányi tér 16. szám alatti sportcentrumban lesz.

Belépő: 0-3 éves korig ingyenes, 3 éves kortól 500 Ft/fő, családi jegy (1 vagy 2 felnőtt + 2 vagy 3 gyerek) 1300 Ft.