2013. október 3., csütörtök

Egyszer együtt - kiállítás az Artézi Galériában

SI
   EGYSZER EGYÜTT címmel nyílik meg 2013. október 5-én, szombaton 17:00-kor az Artézi Galéria első tárlata és vele együtt a letisztult kiállítótér is.
   A galéria Németh Géza festőművész gondolata volt, ahol barátaival, Tóth Angelikával, Németh Dórával, Kecskeméti Kálmánnal, Emory Ladányival, Orvos Andrással és Szemethy Imrével dolgoznak együtt, és állítanak ki csoportosan vagy önállóan az elkövetkezendő időkben.
   A jelenlegi felállás ellenére az Artézi Galéria alkotócsoportja nem egy zárt közösség: nyitott új művészek felvételére, illetve más galériákkal való együttműködésre is. Hiszi, hogy a jövő a magángalériáké, és fontosnak tartják a jelenkori magyar művészet hazai és akár nemzetközi reprezentációjából kivenni a részüket.
   Az első, közös kiállításon mind a hét alkotó művészi világlátásával megismerkedhetünk, mely egyben bevezetést nyújt a későbbi, már egyéni bemutatkozásokhoz. Az alkotók mind stílusukban és technikájukban, mind érdeklődési területeikben eltérnek egymástól, de van egyetlen közös pont, ami összeköti munkásságukat: a barátság. Ezen a kiállításon úgy jelennek meg egymás mellett az alkotások, hogy bár mondanivalójuk és tematikájuk nem keveredik egymással, mégis egyensúlyt teremtenek, és azt az érzetet keltik, hogy az egyes művészek képesek oda-vissza átkelni az őket egymástól elválasztó vékony határmezsgyén, azért hogy minél inkább megértsék egymást, és képesek legyenek úgy együtt dolgozni, hogy közben megőrzik saját egyéni szuverenitásukat.

EGYSZER EGYÜTT kiállítás:
Megnyitja: Feledy Balázs művészeti író
2013. október 5. 17:00
1037 Budapest, Kunigunda utca 18.


Németh Dóra, Tóth Angelika, Kecskeméti Kálmán, Emory Ladányi, Németh Géza, Orvos András, Szemethy Imre kiállítása 
Zene: W. A. Mozart: C-dúr vonósötös KV 515 III. tétel Andante
Előadják: Iván Tímea I. hegedű, Ungár Anna II. hegedű, Konrád György I mélyhegedű, Juhász Barna II, mélyhegedű, Ungár László gordonka  

Emlékeztető 1-es villamos helyett 1M villamospótló busz jár
 
A kiállítás 2013. október 31-ig látogatható, előzetes időpont egyeztetéssel
Email: gallery@artezi.hu