2013. augusztus 5., hétfő

A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum kiállításai

SI
szeptember 15-ig!
A tárlat a magyar fényképezőgép-tervezés, -gyártás, -értékesítés és -használat 1950–1966 közötti, úgynevezett ipari korszakával foglalkozik.


Megvalósult és megvalósulatlan álmok
MEGHOSSZABBÍTVA
szeptember 15-ig!

Válogatás Erdély István, Gönczi Gebhardt Tibor, Haranghy Jenő, Repcze János, Rottler István és Tuszkay Márton reklámterveiből.
Tortalapátok
augusztus 1. – szeptember 15.
A tortalapát mindennapi tálalóeszköz, s a kor divatja ugyanúgy rányomta a bélyegét, mint bármely más műtárgyra. Vojtek Éva gyűjteményének darabjai között a barokkos cizelláltságra éppúgy találunk példát, mint a szecessziós motívumokra, vagy a már letisztultabb art deco stílusjegyeire.
Ismert mondás: az étkezés koronája a desszert. A koronázási ceremóniát pedig mi tehetné még szebbé, mint egy míves tortala
pát?
Még egy szeletet? Melyikkel?

Önkénteseket keresünk!
A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum olyan önkénteseket vár, akik lelkesen vennének részt egy kulturális intézmény mindennapjaiban, odaadóan segítenék egy múzeum működését. A felhívás részletei és a jelentkezési lap ITT érhető el.

"A jó kalmár a világ jótevője" - Két évszázad a magyar kereskedelem történetéből
Mintegy tíz év szünet után ismét megnyitottuk felújított állandó kiállításunkat, amely a magyar kereskedelem fejlődésének és történetének két évszázadát mutatja be.
A látogatók megismerkedhetnek a mérésügy, a vásárok és a vásározás történetével. Emellett betekintést nyújtunk a kereskedelmi szakoktatás mindennapjaiba, valamint korabeli üzletek és kirakatok hangulatát is megidézzük.

"Egy vállalkozó kedvű múzeum"
Bemutatkozó kisfilmünkben bepillantást nyerhetnek múzeumunk mindennapjaiba.