2013. augusztus 4., vasárnap

A Humánum Napja

SI


A Humánum Napja alkalmából a Világ Népeinek Magyar Igazait köszöntik,
a 2013. évi „Helytállásért” elismerő oklevelek átadása.

Az embermentők méltatására rendezett ünnepséget 2013. augusztus 4-én (vasárnap) 10 óra 30 perckor rendezzük meg a Holokauszt Emlékközpontban. Címünk: 1094 Budapest, Páva u. 39.

Raoul Wallenberg születésnapján, augusztus 4-én minden évben azokra a diplomatákra és hétköznapi hősökre emlékezünk, akik a II. világháború idején, akár saját életük kockáztatásával is mentették zsidó embertársaikat. Az Igaz Emberekért Társaság jelölése alapján „Helytállásért” elismerést adunk tizenkét magyar embermentőnek, hogy bátor kiállásukat megőrizze az emlékezet, példájuk a következő generáció számára mértékül szolgáljon. Idén a Humánum Napja megnyitására megnyertük Kozma Imre atyát, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökét, akinek személye összeforrt az emberek segítésével, az üldözöttek gyámolításával. Jelenléte ezen a napon hangsúlyozza a humánum élő, jelenünkben is gyakorolható szolgálat.

Program: Köszöntőt mond: Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője. A díjakat átadja: Prof. Dr. Szita Szabolcs, a Holokauszt Emlékközpont igazgatója Dr. Deme Péter, az Igaz Emberekért Társaság elnöke.