2013. május 23., csütörtök

Kárpáti Éva: Ferenczy Lászlót hallgattuk és elgondolkoztunk


A MÚOSZ Dr. Szalontai Éva, aranytollas újságíró vezette Életmód Szakosztálya szervezésében 2013. április 24-én, a megjelentek ismét egy, sokakat érdeklő témában hallgathattak előadást.
Az előadó Ferenczy László, természetgyógyász, mérnöktanár.
Racionális szemléletű. Sok orvos barátja, kollégája van. Jogosítványa van arra is, hogy természetgyógyászokat vizsgáztasson.
A természetgyógyászok meggyőződése szerint minden természeti változás emberi változást idéz elő és ugyanígy igaz a fordított hatás is, az emberi változás a természet változását eredményezi. Akkor ideális ez az állapot, ha a folyamatok egyensúlyban vannak, ennek felbomlása az emberi szervezet megbetegedését okozhatja.
Nap, mint nap tapasztalhatjuk, hogy a tudományos vizsgálódások alapján megalkotott elméletek bár világosak, tiszták, az élet azonban olyan összetett, ami nagyon megnehezíti az igazi megismerést és ez által a hirdetett tanokban való eligazodást.
A mára feltalált és alkalmazott diagnosztikai módszerek nélkül, tehát anélkül, hogy felismernék az igazi betegséget, a gyógyítás, a meghatározott terápia szinte csak kísérletezgetés lenne.
A gyógyszerek alkalmazásával hasonló a helyzet!

A természetgyógyászatban használt gyógyító kombinációk nagyon sok esetben csodálatos gyógyulásokhoz vezethetnek. De vannak ellenpéldák is!
A jövő generációk egészségének megőrzését, élettartamuk meghosszabbodását véleményem szerint csak gyökeres szemléletváltozással érhetnénk el. Az egészség megőrzése, a betegség megelőzése a fő cél.

Az előadó az ember test-lélek-szellem egységének vizsgálata alapján azt tanácsolja, hogy egészségünk megőrzése érdekében:
         -meg kell bocsátani magunknak és másoknak
         -el kell engedni a múltat
         -száműzni kell a negatív gondolatokat
         -az "úgysem sikerül" szemléletet a "sikerülni fog" meggyőződéssel kell felváltani (napi szóhasználattal: pozitív gondolkodással)
Eredményeket azonban csak akkor érhetnénk el, ha egész életünket ilyen alapon szervezzük
Az egészség megőrzése szekerét együtt kell húzzák a nagyszülők, a szülők, a születendő gyermekek és a társadalom. Többek között a pedagógusok, az orvosok, a természetgyógyászok, a tudósok...
Az államokat irányító mindenkori gazdasági és politikai vezetőktől lelkiismeretes, elkötelezett, alázatos, a már élő, és majd megszülető embertársaink érdekében végzett munkát kell követelnünk. Csak ha így dolgoznak, lehetünk boldogok, egészségesek.

Tanuljunk meg minél többet szervezetünkről, jellemünkről, nem utolsó sorban az egészséges táplálkozásról. Tudjuk, hogy ennek milyen meghatározó szerepe van a betegségek kialakulásának megakadályozásában. Ha a jó módszerek napi rutinná válnak, sokkal egészségesebbek maradhatunk.
Kárpáti Éva (Dr. Kárpáti Attiláné)
X