2013. március 4., hétfő

Marie Claire kiállítás

SI
Egyetlen kép is változtathat a világon
Március 8-tól egy nemzetközi fotópályázat, a Marie Claire International Photography Award 2012 döntőseinek anyagát tekinthetik meg a látogatók a Magyar Fotógráfusok Házában
– a Mai Manó Házban.

A Marie Claire magazin megalakulása óta folyamatosan gyűjti a nők történeteit szerte a világon. Jól ismerjük e történetek súlyát és az őket kísérő fotók erejét. Vannak olyan fotóriportok, amelyek hosszan élnek bennünk, amelyeket nem felejtünk el soha, mert elementáris erővel hatottak ránk: elgondolkodtattak, megnevetettek vagy éppen könnyeket csaltak a szemünkbe.
A 2012-ben először meghirdetésre kerülő fotográfiai díj a világon az első olyan nemzetközi fotópályázat, amelyre a nők helyzetét bemutató képsorozatokat vártak a világ bármely pontján élő profi fotográfusoktól. A 311 pályázó – köztük jó néhány magyar fotográfus – közül végül tízen kerültek a döntőbe, majd a nemzetközi zsűri Jackie Dewe Mathews (Egyesült Királyság) fotográfus Csempészek című sorozatát ítélte a legjobbnak, így ő a vehette át a fődíjat: 5000 eurót és egy Nikon gépet.

A döntősök sorozataiból összeállított kiállítás először az Artelier Vikarttal együttműködésben 2012 novemberében került bemutatásra Párizsban. A 100 fotóból álló utazó kiállításnak első állomása Budapest.

Hisszük, hogy a nő témája és a sorozatokban megfogalmazódó történetek érdekelheti a szélesebb közönséget is,
http://www.marieclaire.hu/