2013. január 15., kedd

Magyar Cirkuszcsillagok a Fővárosi Nagycirkuszban

SI
2013. január 12-től március 10-ig 
Az elmúlt év cirkusztörténeti elismeréseként a Fővárosi Nagycirkusz - a Magyar Állami Operaházhoz és a Nemzeti Színházhoz hasonlóan – nemzeti előadó-művészeti szervezetté vált. Ez azt jelenti, hogy a Magyarországon közel 200 éves hagyományokra visszatekintő cirkuszi műfaj elfoglalta méltó helyét a művészeti szférában.  
A cirkuszművészet elismertetésében a MACIVA Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. ezzel nemzetközileg is figyelemre méltó eredményt ért el. A cirkusz mindig a derűt és az életörömöt hirdeti, ezért biztosan számíthat a közönség szeretetére és támogatására.  
Az idei év a Fővárosi Nagycirkusz első nemzeti cirkuszévada lesz, ezért a legkiválóbb magyar artistákat hívtuk meg az évadnyitó gálaműsorra. A fellépő magyar cirkuszcsillagok nemcsak a cirkuszi műfaj ezerarcú sokszínűségét mutatják be, hanem azt is, hogy a jelenkor legjobbjai méltó utódai a magyar cirkuszművészet régi, legendás alakjainak.
A Fővárosi Nagycirkusz első nemzeti cirkusz évadának nyitánya, a Magyar Cirkuszcsillagok című műsor január 12-től látható a legendás ligeti porondon. A műsor, a cirkusz minden szépsége mellett, napjaink legkiválóbb magyar artistáit is bemutatja. 
Amellett, hogy programunk szórakoztató és látványos, felvonultatja a leggyönyörűbb cirkuszi állatokat és átélhetővé teszi az attrakciók semmivel össze nem hasonlítható feszültségét is.

fotók: Lantai József