2013. január 24., csütörtök

Kvartett - A nagy négyes

SI
Premier

színes, magyarul beszélő, angol vígjáték, 95 perc, 2012, (12)

rendező: Dustin Hoffman

Dustin Hoffman első rendezése feliratos és szinkronizált változatban egyaránt megtekinthető lesz a mozikban. A film szinkronjának érdekessége, hogy benne Szacsvay László a másik férfi főszereplő magyar hangját kölcsönzi,  s nem azét, akit a színpadon alakít.
A Kvartett - A nagy négyes az év elején került az amerikai mozikba, s a Pi élete, A hobbit és A lehetetlen után a negyedik legnagyobb bevételt hozta, s az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Új-Zélandon is egyaránt nagy sikerrel játsszák.
 A kétszeres Oscar-díjas amerikai színész-óriás, Dustin Hoffman épp ezt a színművet választotta első filmes rendezése alapjául. A január 24-étől a hazai mozikban Kvartett - A nagy négyes címmel futó filmben Jean (Maggie Smith – Harry Potter-sorozat, Gosford Park) igazi dívaként érkezik aktuális fellépése színhelyére: az idős operaénekesek számára működtetett otthonba. Az intézmény lakói minden évben koncerttel ünneplik Verdi születésnapjának évfordulóját. Jean beköltözésével újra együtt a Rigoletto világhírű kvartettje, s így kézenfekvőnek tűnik, hogy összeálljanak a gálaestre s újra együtt előadják felejthetetlen produkciójukat.  Az előkészületek állóvizét azonban jócskán felkavarja, hogy a múltból piszkos kis titkok és fájó sérelmek kerülnek napvilágra.

Ronald Harwood színdarabja, A nagy négyes a Belvárosi Színházban Gálffi László rendezésében, Molnár Piroska, Vári Éva, Benedek Miklós és Szacsvay László főszereplésével az örök ifjúságról és a művészet hatalmáról mesél iróniával, sok humorral. 
http://www.mozinet.hu/