2012. augusztus 28., kedd

Szépművészeti Múzeum önkéntes tárlatvezetői program

SI

Nyilt napot tart a Szépművészeti Múzeum 2012 szeptember 25-én 11 órától 13.- óráig. Az érdeklődők résztvehetnek a tárlatvezetéseken, és lehetőségük van jelentkezni az ősszel induló önkéntes tárlatvezető képzésre. Találkozás az előcsarnokban 10.45-kor.
Kapcsolódjon be ön is. Az előadások angol nyelvűek.

Egyéni látogatók számára a Szépművészeti Múzeum önkéntes tárlatvezetői a Régi Képtár különböző gyűjteményeiben magyar nyelven péntekenként 14.00 órakor, szombaton 11 órakor; angol nyelven keddtől péntekig 11.00 és 14.00 órakor, és szombaton 11.00 órakor ingyenes tárlatvezetést tartanak. A nyári hónapokban minden kedden, szerdán és csütörtökön 13.00 órakor a látogatók a Szépművészeti Múzeum legismertebb képeit tekinthetik meg angol nyelvű tárlatvezetéssel.


Az önkéntes tárlatvezetők olyan kultúrmisszionáriusok, akiket a fogadó intézmény képez ki a saját irányadó értékeinek megfelelően. Minden leendő önkéntesnek, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e művészettörténeti diplomával vagy sem, el kell végeznie egy intenzív szakmai tanfolyamot, amely azt a célt hivatott elérni, hogy elmélyítse a résztvevő művészeti ismereteit, fejlessze interpretációs és kommunikációs készségét.

A Szépművészeti Múzeum önkéntes tárlatvezető képzése angol nyelvű. A leendő tárlatvezetőknek folyékonyan és érthetően kell beszélniük angolul, de az előadásokat azok is látogathatják, akik csak fel szeretnék frissíteni nyelvtudásukat.

A 2012-es őszi szemeszterben többféle kurzust indítunk: egy kommunikációs szemináriumot és két előadássorozatot. A kommunikációs szeminárium a tárlatvezetés gyakorlati ismereteire koncentrál, a leendő önkéntesek kommunikációs és előadói képességeit fejleszti. Ezeken az órákon csak a teljes képzésre jelentkezők vehetnek részt. A The Beauty of Body and Mind: Renaissance Art in the Museum of Fine Arts című művészettörténeti előadássorozat keretében a Szépművészeti Múzeum tudományos dolgozói és múzeumpedagógusai a reneszánsz művészetét mutatják be. A Brush with Glory című előadássorozat előadója minden alkalommal más és más szempontot figyelembe véve mutatja be a Szentírás szövegei és az ábrázolt képi világ közötti gazdag szimbolikus összefüggésrendszert.

Az előadásokra mindenkit szeretettel várunk, fizetés alkalmanként is lehetséges. A teljes képzés ára 50 000 Ft, amely tartalmazza az előadások árát és az angol nyelvű tananyagot is.

Ha felkeltette az érdeklődését a program, vagy szeretne többet megtudni az előadásokról, látogasson el az angol nyelvű honlapunkra: Docent Programme »

További információ: docent@szepmuveszeti.hu e-mail címen
A programváltoztatás jogát fenntartjuk.