2012. február 13., hétfő

Farsang az Ódry Árpád Művészotthonban


A színészek és színházi dolgozók otthona, a Gobbi Hilda alapította Ódry Árpád Otthon minden évben kétszer, februárban a farsang apropóján és októberben az öregek hetében kis ünnepséggel köszönti az otthon idős lakóit. Immár hét éve László Zsuzsa szervezésében, szerkesztésével és vezetésével kerül sor a délutáni ünnepségre. 
László Zsuzsa
A művészi élet kiválóságai minden alkalommal gázsi nélkül, tiszteletből vállalják el a fellépést. A szakma színe-java emelte már az Ódry Otthon műsorainak színvonalát. László Zsuzsával együtt Gyarmati István zongoraművész a fíx pont ezeken a hangulatos előadásokon. Felsorolni is nehéz lenne a sok kiválóság nevét, a Kossuth- díjasoktól a fiatalokig mindenki szívesen vállalja a műsoron való fellépést. 2012. február 9-én Székhelyi József - a szegedi Nemzeti Színház tagja, Jászai-díjas művész - Kiss B. Attila - Liszt-díjas művész, az Operaház kiváló tenoristája Pfeiffer Gyula orgona-és zongoraművész kíséretével-, valamint Lang Györgyi - Falusi Mariann a Pa-Dö-Dő egyedülállóan színes egyéniségei tették kellemessé a februári délutánt. 
Kiss B. Attila
Falusi Mariann és Gyarmati István
Természetesen Gyarmati István ült ismét a zongoránál és László Zsuzsa vezette és szerkesztette a műsort. Székhelyi József saját novelláiból mondott el részleteket, visszaidézve gyermekkorát, a hamisítatlan bögyös rósejbnit, a lakás zugában megbúvó hokedlit és az édesapja emlékét idéző Doxa karórát. Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy Székhelyi József Szegedről autóval érkezett a műsorra, majd utána azonnal vezetett vissza  ott élő családjához. 
Székhelyi József
Megható és tiszteletre méltó vállalkozás volt az otthon lakói kedvéért. Külön köszönet érte. Kiss B. Atilla  az Operaház Liszt-díjas, kiváló tenoristája Pfeiffer Gyula orgona-és zongoraművész kíséretével két remek részletet adott elő Kálmán Imre Marica grófnő c. operettjéből és de Curtis: Sorrentoi emlék c. olasz dalával is megörvendeztette az otthon szalonjában összegyűlt lelkes hallgatóságot. A műsor befejezéséül, Lang Györgyi és Falusi Mariann,  a Pa-Dö-Dő együttes tagjai Gyarmati István zongoraművész kíséretével régi slágereiket és új dalaikat mutatták be remek farsangi hangulatot teremtve a néző-hallgatók számára.
Lang Györgyi és Falusi Mariann
Mindegyik művész tudása legjavát adta, szívből szólóan, szeretettel. Az otthon lakói és dolgozói nevében Bagoly Tiborné, Éva asszony, igazgatónő meleg szavakkal méltatta a műsort és munkatársai nevében pompás farsangi fánkkal köszönte meg a kellemes délutánt.
Simon Éva